Kitap satışında MİT önde

Güncelleme Tarihi:

Kitap satışında MİT önde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yayın dünyasında son günlerde en çok MİT'i konu alan kitaplar ilgi görüyor. Milli İstihbarat Tekşkilatı'na ilişkin anı kitapları rafları doldurmakla kalmıyor, ayrıca satışta da üst sıraları zorluyor.

Emekli MİT mensubu Yılmaz Tekin'in anılarını esprili bir dille yayınlamasından ötürü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılması istemiyle Ümit Yayıncılık Sorumlu Müdürü Ümit Gürtuna hakkında 'Gizli bilgiyi açıkladıkları' gerekçesiyle dava açılmasının ardından, bu kez de bir dönem MİT Müsteşar Yardımcılığına yükselen Hiram Abbas'ın anılarının anlatıldığı 'Bay Pipo Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı' isimli kitap satış listelerinde ilk sıralara yükseldi.

BAY PİPO 24 BİN SATTI

Doğan Kitapçılık tarafından yayımlanan kitapta Hiram Abbas'ın mesleğindeki ilginç yanları Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul kaleme aldı. Toplam sekiz baskı yapan 'Bay Pipo' 24 bin adet sattı. Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde yayınlanan Kontr Terör Daire Başkanlığı'ndan emekli olan Mehmet Eymür'ün anılarının yer aldığı 'Analiz' isimli kitap da birçok tartışmaya konu olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!