Kitabevine bomba: 6'sı ağır 25 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kitabevine bomba: 6sı ağır 25 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep Sanayi Fuarı'nda, Hıristiyanlığa ait kitap ve kasetler satan kitabevine ait standa atılan bombanın patlaması sonucu 6'sı ağır, 25 kişi yaralandı. Polis, saldırının yasadışı İBDA-C örgütü tarafından düzenlenmiş olabileceğini bildirdi.

Olay, dün gece fuarın en kalabalık saatlerinde, 20.30 sıralarında meydana geldi. Müjde Kitabevi'nin standının arka bölümüne atılan bombanın patlamasıyla ortalık bir anda ana baba gününe döndü. Patlamada, stant ve çevresinde bulunan 25 kişi yaralandı. Gaziantep Devlet ve SSK Hastaneleri'nde tedavi altına alınan yaralılardan 6'sının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

İKİNCİ İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Patlamanın ardından polis, soruşturma başlatırken, ikinci bir bomba olduğu yönünde bir ihbar geldi. Stant çevresini boşaltan polis yaptığı araştırmada ikinci bir bomba bulamadı.

Olaydan sonra Gaziantep Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, hastanedeki yaralıları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı. Patlamada Murat Gümüş, Zafer Kılıç, İsmail Yalçın, Hilmi Güvercin, Niyazi Atalay ve Ergün Demir ağır yaralandı. Diğer yaralılardan isimleri belirlenen 16 kişinin adları şöyle:

Uzman Çavuş Şinasi Can, Ergün Atalay, Zafer Kılıç, Murat Canhilal, Enver Balakan, Yaşar Tuğral, Şenel Sayın, Gülsüm Akarsu, İbrahim Doğan, Hatice Yalım, Mehmet Mercimek, Mehmet Sayın, Ali Söylemez, Ali Ateş, Ayten Zambak, Filiz Yaylacık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!