Kıskanmasınlar

Güncelleme Tarihi:

Kıskanmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:28

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken, “Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok, kıskanmasınlar” dedi. Cumhurbaşkanı ile tam bir uyum içinde olduklarını ve bu uyumun bozulmasına da izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

MUHATAP BAKANLAR KURULU

Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu’na ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal yetkisidir, bu daha önce de kullanılmıştır. Bakanlar Kurulu toplantımız tam bir istişare ve fikir zenginliği içinde cereyan etmiştir. Ama hesap sorma ve sorumluluk anlamında, yetki anlamında muhatap Bakanlar Kurulu’dur. Bu konuda da ola ki, olmaz ama, eleştirilecek bir husus olursa hiçbir şekilde Cumhurbaşkanımızla ilzam edilemez. Hesap verecek biziz. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek, kararlı yola devam edecek olan biziz.

MHP DE RAHATSIZ, HDP DE

Şimdi Kürtçe sosyal hayatta kullanılıyor diye vatan bölünüyor mu? Hayır, vatan bütünleşiyor. Çünkü önemli olan Türkçe, Kürtçe, Arapça herhangi bir dil değil, neyi ifade ettiğiniz. Eğer nefret dili olarak konuşuluyorsa Türkçe de yanlıştır, Kürtçe de. Ama muhabbet dili, gönül dili olarak konuşuluyorsa hepsi mübarektir. Ama rahatsızlar, çünkü HDP ister ki Kürtçe’yi istismar ederek Kürt milliyetçiliği yapsın. MHP ister ki bu zıtlık ve tezat üzerinden bir siyasi istismar yapsın. Orada Kobani’den gelen kardeşlerimize selam ettim. HDP, Türkiye’nin 197 bin Kobanili’yi 3 günde kabul edip, her türlü imkanla yanlarında durduğunu unutturup 6-7 Ekim olaylarını çıkardı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ NİYE SUSTUN?

Hiç kimse gocunmasın, Kobani’deki Kürt de, Telabyad’daki Arap da, Bayırbucak’taki Türkmen de bize tarihin mirasıdır. Sahip çıktık, çıkacağız. Sayın Bahçeli konuşuyorsun peki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım götüren MİT TIR’larına bu ihanet çetesi operasyon yaptığında neredeydin? Niye sesini çıkarmadın? Niye o ihanet çetesinin yanında sonra da CHP ile birleşip çatı aday gösterip o oyunlara girdin?

ONURLARIYLA KULLANDILAR

(4 eski bakanla ilgili) Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu’nda teyit edildi. Bu, 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun tescili. Milletvekillerimiz onurlarıyla oylarını kullandılar. Hz. Peygamber’e hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya. Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyor. Nasıl bir koalisyon? Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi bütün şer odakları
yan yana.

Haberin Devamı

AB kapısında dilenmeyeceğiz

AB bizim için stratejik bir hedeftir. İnşallah öyle veya böyle bir gün mutlaka Türkiye AB’nin üyesi olacaktır. O vakte kadar herkesin bilmesini istediğim bir gerçek var: Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Avrupa geleceğinin de sadece bir parçası değil, öncüsü olacaktır. 12 yıl önce Türkiye’yi AB’ye almayanlar çok zayıf diye almıyorlardı, şimdi çok güçlü diye almak istemiyorlar. İster alsın ister almasınlar biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Onların kapısında talepkar bir şekilde herhangi bir özel muamele istemeyeceğiz, dilenmeyeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!