Kişiliğiniz çorbanızda saklı

Güncelleme Tarihi:

Kişiliğiniz çorbanızda saklı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de Illinois Üniversitesi'nde, 600 kadın ve 400 erkek denekle yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre sevdiğiniz çorba, kişiliğinizin bir göstergesi. Uzmanlar, deneklerin tercih ettikleri çorbayla kişiliklerinin hangi kategorilere girdiklerini belirlediler. Araştırma ekibinin başı Brian Wasink, ‘‘Çorba bir türlü rahatlama aracıdır. Biz de kişilikle arasındaki bağlantıları ortaya koymaya çalıştık’’ dedi. Deneklerin genelde dört çeşit çorba tercihi yaptıkları görüldü. Çorbalar ve kişilik göstergeleri şöyle:

TAVUKLU ŞEHRİYE

Bu çorbayı sevenler, evlerini ve sıcak aile ortamını da çok seviyorlar. Dışarı çıkmaktansa evde yaşamayı tercih ediyorlar. Tavuklu şehriye çorbasını sevenler, sosyal etkinliklerden çok aile bireyleriyle birlikte olmayı, onlarla eğlenmeyi seviyorlar. En önemli özelliklerinden biri de dine ve ibadete büyük önem vermeleri. Ancak olumsuz bir özellikleri de var: Zaman zaman son derece inatçı olabiliyorlar.

DOMATES ÇORBASI

Her türlü maceraya açık, bilinmeyenin, riskli olanın peşinde koşanların tercihi. Bu insanlar, sosyal olmayı, kitap okumayı ve evde hayvan beslemeyi de çok seviyorlar.

MERCİMEK ÇORBASI

Sporu, fiziksel aktiviteleri ve hareketli bir yaşamı sevenlerin seçimi. Bu kişiler fiziki görünümlerine çok önem veriyorlar, ama aynı zamanda ailelerine de düşkünler. Aileyle, yakın arkadaşlarla çıkılan ve her türlü sportif aktivitenin yerine getirildiği tatillere bayılıyorlar.

SEBZE ÇORBASI

‘‘Sağlamcılar’’ın, garantili yaşamı tercih edenlerin çorbası. Riske girmekten devamlı kaçıyorlar. Kaybetmek, en çok korktukları şey. Onları kaybetmekten daha çok mutsuz eden başka hiçbir şey yok yeryüzünde. Sıradan ama sağlam bir iş ve uyumlu bir eş, onları olağanüstü mutlu ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!