KISA KISA EĞİTİM

Güncelleme Tarihi:

KISA KISA EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 13:44

*‘Alo Okul’ hattı

Cumhuriyet döneminin ilk bağış okulu olan Nurettin Teksan İlköğretim Okulu, 'Alo Okul Hattı'yla velilere 24 saat öğrencinin durumuyla ilgili bilgi veriyor. Alo Okul Hattı'na '216 418 17 20' numaralı telefonla ulaşılabiliyor. Hayırsever Hurettin Teksan tarafından yaptırılan okulun müdürü Yılmaz Adıgüzel, daha sonraki yıllarda ilavelerle büyüyen okulda şu anda bin 235 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Sosyal etkinliklere de ağırlık verilen Fenerbahçe'deki okulda, ana sınıfı öğrencileri zaman zaman partiler yapıyorlar.

* Sorunlar masada

Ulusal eğitime katkı ve aydınlık bir Türkiye için el ele vermek amacıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü (özel eğitim bölümü) Kavram Dersaneleri ve Ortaköy Lions Kulubü Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen 'Veli Eğitim Semineri' 6 Şubat Çarşamba günü Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde yapılacak. Seminerde Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu ile Rehber Uzmanlar Nur Kulaksızoğlu ve Başak Ak bir konuşma yapacak.

* Özay Oral’a önemli görev

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof.Dr. Özay Oral, dünyanın en büyük meslek kuruluşu olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE) 'Fellow Değerlendirme Komitesi'ne seçildi. Prof. Dr. Oral, ABD'de bulunan ve dünyanın en büyük meslek kuruluşu olan IEEE'nin yönetim kurulu tarafından dünyadaki bütün üniversitelerin Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarında önde gelen bilim adamlarının en yüsek unvanı olan 'Fellow' unvanını almasına karar veren komitede yer alacak. 1995'te 'IEEE Fellow' unvanını alan Prof. Dr. Oral, 2002'den başlamak üzere, üç yıllığına 'Fellow' Değerlendirme Komitesi'nde görev yapacak. IEEE Fellow'ları arasında tüm dünyadan biri başkan olmak üzere toplam 30 seçilmiş üyeden oluşan bu komitenin görevi, 'Fellow' unvanı verilecek bilim adamlarını belirleyerek, IEEE Yönetim Kurulu'na önermek.

* Kesintisiz eğitim

'Yaşam Boyu Kesintisiz Eğitim' ilkesiyle yola çıkan Bilgi Eğitim programları Kültür Sanat, Dünya Dilleri ve Bilgisayar Atölyeleri ile Mayıs 2000'den beri 162 farklı programa katılan iki bin 592 kursiyere ilgilendikleri konularda eğitim verdi. 59 farklı kursla 28 Ocak 2002 tarihinden itibaren yeni 'Kış 2002' ve 'Bahar 2002' programları belli oldu. Yeni programlarda 'Yazmak ve Yaşamak' yazı yazmayı seven, yazar olmayı düşünen ve bu konuda daha önce çaba gösterenlere destek olmak amacıyla hazırlanan atölyede eğitmenliği Pınar Kür yapıyor. Görsel sanatlar, gösteri sanatları, dans, müzik, yaşama sanatı, bilgisayar ve dünya dilleri alanında da eğitim veriliyor.

* Boat Show'dan eğitime destek

9-17 Şubat arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Boat Show, 'deniz kültürünü topluma yayma' misyonunu, bu yıl 'eğitime katkı' ile güçlendiriyor. NTSR Fuarcılık ve 21. Uluslararası Boat Show'un ana sponsoru Garanti Shop & Miles, bu yılki fuarın gelirini Eğitim Gönüllüleri'nin '1 milyon çocuk' kampanyasına aktaracak. Fuarı yaklaşık 50 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

* Altın Pusula Ödülleri

Halkla İlişkiler Derneği tarafından 2001'in en başarılı halkla ilişkiler projelerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl ikincisi verilecek olan '2. Altın Pusula Ödülleri' bu yıl nisan ayında sahiplerini bulacak. Ödül verilecek dokuz kategori şöyle: Toplumsal projeler, kurum içi ilişkiler, pazarlama iletişimi, etkinlik yönetimi, kültür-sanat-çevre, finansal projeler, STK projeleri ve genç iletişimciler. Başvuru formu için tel: 0212 212 34 60.

* Sıra dışı yaşama çağrı

Melih Arat'ın geliştirip sunduğu 12 Haftalık Sıra Dışı Yaşam Becerileri Seminer Programı 9 Şubat 2002'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde başlıyor. 12 hafta boyunca cumartesi günleri 2 saatlik seminerler halinde gerçekleşen programın temelinde yaratıcılık bulunuyor. 1999'dan beri Melih Arat'ın İzmir'de düzenlediği Sıra Dışı Yaşam Becerileri Programı'nın katılımcılarının birçoğu yaşamlarını sorgulayarak yeni yönler vermişler. Arat'a göre seminer, insanlara bir deneme ve keşif kültürü veriyor. Bilgi için 0212 513 84 58.

* ‘Ulusal Destek’ kampanyası

'Ulusal Eğitime Destek Kampanyası' projesi kapsamında Maltepe Kaymakamlığı ve İstanbul Marmara Eğitim Vakfı işbirliği 237 kişiye eğitim verildi. Bu kişilerin belge dağıtım töreni 6 Şubat'ta Marmara Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Erol Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!