Kısa kısa eğitim...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 14:40

Haberin Devamı

Kemer Koleji’nden köy okuluna destek
Kemer Koleji kardeş okul olarak seçtiği Pirinççiköy İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere destek veriyor. Koleje yaklaşık üç kilometre uzaklıktaki okulda iki derslik ve iki öğretmen bulunuyor. C.A.S (Yaratıcılık, fiziksel hareket, toplum hizmeti) kapsamında gerçekleşen proje çerçevesinde kolejde öğrenim gören öğrenciler köydeki arkadaşlarına birçok konuda destek oluyor. Köy okulundaki arkadaşlarının ihtiyaçlarını belirlemek için öncelikle piknik düzenleyen kolejli öğrenciler, bir bütçe oluşturdular. Köydeki arkadaşlarının ihtiyaçlarını belirleyen öğrenciler, bu ihtiyaçlar için yeni projeler üretmeye başladı. Maddi destek için önce çarşamba günleri evlerinde pasta, kek ve kurabiye pişirip, perşembe günleri bunları arkadaş, öğretmen ve personele satarak para kazandılar. Pirinççiköy İlköğretim Okulu'nun boya ihtiyacını karşılayan öğrenciler, kendi okulları gibi bu köy okulunun da rengarenk olmasını sağladılar.

Haberin Devamı


Zımbalı Mektup
Geçtiğimiz yıl İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı tarafından hazırlanmaya başlanan, eğitim ve öğretim sorunlarının ele alındığı 'İELEV'in beşinci sayısı çıktı. Vakıf tarafından çıkarılan bülten dışında yayınlanan 'zımbalı mektup' da yılda dört kez yayınlanıyor. İELEV'de her sayıda yeni bir konu ayrıntılı olarak ele alınıyor. Son iki sayısında vakıf okulları ve eğitim zinciri ile yabancı dilde eğitim veren Türk üniversitelerinin isimleri, giriş koşulları ayrıntılı olarak yer alıyor. Bültende ayrıca 'Bir Hayal: Batı Üniversitesi' başlıklı yazı ile vakfın kurma hazırlıkları sürdürdüğü Batı Üniversitesi ile ilgili ayrıntılar yer alıyor.


NLP eğitimi başlıyor
Doruk Performans Enstitüsü, 5 Ocak 2002'de Neuro Linguistik Programming (NLP) eğitimi vermeye başlıyor. Doç. Dr. Turgay Biçer yönetiminde ve alanında uzman eğitimcilerle konuşmacıların katkı sağlayacağı eğitim 10 hafta, 125 saat sürecek. Programla, uluslararası sertifikaya sahip 'NLP Practitioner'ler yetiştirilecek. Bilgi için tel: 0216 386 79 53.


Mikrosis’ten BT eğitimi
Mikrosis Eğitim Merkezi, yetkili Microsoft, ICS, IWA, CIW, Pearson Education CompTIA eğitimleri veriyor. Şirket eğitimcilerinin tümü üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun. İngilizce eğitimlere katılamayacak düzeyde olanlara eğitim merkezinin İngilizce programı uygulanıyor. Bilgi için: www.mikrosis.net, 0212 543 80 20.

Haberin Devamı


‘Pratik ebeveynlik’
Özel İstanbul Çevre Okulları'nın düzenlediği 'Pratik Ebeveynlik' konferanslarının ilkine katılan Prof. Dr. Yankı Yazgan, 'Hiperaktivite' konusunda bilgi verdi. Yazgan, 'Her düzen bozucu davranış hiperaktivite midir? Hiperaktif ya da dikkati dağınık olmanın çocuğa ne zararı vardır?' gibi soruları yanıtladı. Ücretsiz seminerlere 6 Ocak'ta Doç. Dr. Ziya Selçuk, 10 Mart'ta Prof. Dr. Norma Razon, 7 Nisan'da Psikolog Birsen Özkan katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!