Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2001 16:19

Haberin Devamı


LES başvuruları başladı

Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES) için belirlenen başvuru süresi başladı. Üniversite son sınıf ya da üçüncü sınıfta okuyan öğrencilerin katılabileceği sınav 2 Aralık'da yapılacak.

Adaylar başvuru formlarını üniversitelerden ve ÖSYM Merkezleri'nden temin edilebilecekler. Başvuruların, 12 Ekim'e kadar form alınan merkezlere teslim edilmesi gerekiyor.

Sınav, Türkiye'de üniversite rektörlüklerinin bulunduğu illerde, KKTC'de ise Lefkoşa'da yapılacak.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınavın sonuçları iki yıl geçerli olacak.

EK KONTENJAN FIRSATI

Sınav sonuçları yükseklisans başvurularının yanı sıra araştırma görevlilerinin atanması aşamasında da kullanılıyor. Yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin de bu sınava girmeleri gerekiyor.

ÖSS sonuçlarına göre yüksek öğretim programlarına yapılan merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Boş kontenjanlardan yararlanmak isteyen adaylar başvuru belgesi ve ek yerleştirme klavuzunu 8-16 Ekim arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri'nden alabilecekler. Başvuru belgelerinin bu merkezlere teslim edilmesi gerekiyor.

ÖSS Ek Yerleştirme sonuçları ekim sonunda açıklanacak. Ek yerleştirme sonucunda bir üniversitenin herhangi bir fakültesine kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin 5-9 Kasım arasında kazandıkları bölüme kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor.

ÖSS 16 HAZİRAN’DA

ÖSYM, 2002 ÖSS takvimini belirledi. Buna göre önümüzdeki yıl ÖSS 16 Haziran, Yabancı Dil Sınavı (YDS) ise 23 Haziran'da yapılacak. Sınavların başvuru tarihi 5-19 Kasım olarak belirlendi.

Kişisel Gelişim semineri

BEYAZ Nokta Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile ´Kişisel Gelişim Platformu´semineri düzenliyor. İş bulma, iş kurma, tasarruf sağlama, ek gelir yaratma gibi konuların işleneceği seminere son başvuru tarihi 12 Ekim. Lise ve üniversite mezunlarına yönelik olan seminer 19-21 Ekim´de TEGV Çarşamba Eğitim Parkı´nda yapılacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminere kayıt yaptırmak isteyen kişilerin 0 312-441 53 99 nolu faksa özgeçmiş göndermeleri gerekiyor.

Biyomedikal konferansı

Uluslararası IEEE Tıp ve Biyomedikal Birliği Konferansı 25-28 Ekim´de gerçekleşecek. Bu yıl 23´üncüsü yapılacak konferansın internet alyapısı Comnet tarafından sağlanıyor. Konferans süresince 60 sempozyum ve workshop düzenlenecek. Konferansın başkanlığını Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yorgo Istefanopulos yapacak.

Online eğitim rehberi

Türkçe eğitim portalı www.tebesir.com 14 yaş ve üstü öğrencilere eğitim etkinlikleri hakkında bilgi veriyor. Şubat 2001´den bu yana yayında olan siteyi günde ortalama dört bin kişi ziyaret ediyor. Sitede yurtiçi ve yurdışı eğitim rehberi, ÖSS ve üniversite rehberi, kültür ve sanat, öğretmenler odası, çalışma odası gibi bölümler yer alıyor.

Okuma hattı açıldı

AÇEV Okuma Yazma Bilgi Hattı´nı kurdu. Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer´in eşi Semra Sezer´in başlattığı Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen proje Profilo´nun katkılarıyla gerçekleşti. Proje, okuma yazma bilmeyen kişilere destek sağlamayı ve bu alanda hizmet veren kuruluşları birleştirmeyi hedefliyor. (Okuma Yazma Bilgi Hattı: 0216 522 49 90)

Pentium 4 yollarda

Dünyanın en hızlı işlemcisi Intel son ürünü Pentium 4´ü otobüsle tanıtacak. Şirket tarafından hazırlanan otobüs 16 gün boyunca İstanbul, İzmir ve Ankara sokaklarında gezecek. Otobüs İstanbul, İzmir ve Ankara´da 13 ayrı noktada tanıtım yapacak. Casper Bilgisayar ve Power FM işbirliği ile yapılan tanıtım 14 Ekim´de sona erecek.

Kitap kurtları buluşuyor

İkinci Kitap Dünyası Fuarı 6 Ekim´de açılıyor. Grup medya fuarcılık tarafından düzenlenen fuar bir hafta sürecek. Fuara 120 yayınevi katılıyor. Fuara katılmak isteyen kişilerin D & R Mağazaları ya da www.grupmedyafuar.com.tr adresinden davetiye almaları gerekiyor. Fuara giriş ücretsiz.

Film ve müzik yarışması

Apple Bilkom ´i-CAN Film Müzikleri Yarışması´ düzenliyor. Amatör ve profesyonel katılımcılara açık olan yarışmaya katılım www.i-can.bilkom.comitr adresinden yapılacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 14 Aralık. Yarışmanın birincilerine ödül olarak Fiat Palio marka otomobil verilecek.

Tasarımcılar yarışacak

Vestel ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle düzenlenen ´Altın Gönye Endüstriyel Tasarım Yarışması´ başladı. Tasarım alanında eğitim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenen yarışamaya son katılım tarihi 19 Ekim olarak belirlendi. Kazanan yarışmacılar 6 Kasım´da belirlenecek. Yarışmanın birincisine üç bin, ikinciye iki bin üçüncüye ise bin dolar ödül verilecek. Yarışmaya başvuru formu www.vestel.com.tr/altingonye adresinden yayınlanıyor.

Liderleri adayları belirlendi

Sabancı Üniversitesi Sanayi Liderleri Programı´nın ilk öğrencileri belli oldu. Alcatel, Beksa, Borusan, Brisa, Kordsa ve Tofaş´ın katkılarıyla hazırlanan programa başvuran 244 öğrenci arasından 12 kişi seçildi. Programa katılan kişiler mühendislik ve yönetim olmak üzere iki alanda çift diploma sahibi olacaklar.

Kariyerinizi danışın

AC Danışmanlık, kariyer danışmanlığı hizmeti başlattı. Şirket katılımcılara yetenek ve becerilere uygun iş seçimi, başarılı bir kariyer için yapılması gerekenler gibi konularda danışmanlık hizmeti verecek. (Bilgi için tlf; 0 212 213 71 31)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!