kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Doğu Ekspresi raydan çıktı

Kars-Haydarpaşa seferini yapan Doğu Ekspres'in iki vagonu Aşkale yakınlarına raydan çıkarak devrildi. Makinistler Murat Demir ve Muhittin Ayvaz yönetiminde 41409 sefer sayılı Doğu Ekspresi, dün öğle saatlerinde Erzurum'un Aşkale İlçesi yakınlarına geldiğinde, en arkadaki 2 vagon ön katardan koptu, ardından raydan çıkarak devrildi. Yağışlar nedeniyle rayların bozulması ve aşırı hız yüzünden meydana geldiği tahmin edilen kazada, devrilen ve biri restoran olan iki vagondaki yolculardan Şerafettin Oğuz, Yurdagül Bekiz ile kondüktör İrfan İbiz yaralandı. Trenin diğer vagonlarında ise hasar meydana gelmedi. Yaralılar Erzurum'daki hastanelere kaldırılırken, TCDD yetkilileri de Doğu Ekspresi'nin yapılan kontrolden sonra yoluna devam edeceğini söylediler.

El bombalarını atıp kaçtılar

İzmir'in Pınarbaşı semtindeki bir kamyon garajına bombalı saldırıda bulunuldu. Olay, dün sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Ali Yılmaz'a ait Yıldız Kamyon Garajı'nda meydana geldi. İddiaya göre, garaja gelen kimliği belirsiz iki motosikletli, bekçi Murat Barışkın'la tartıştı. Tartışma sırasında yanlarındaki iki el bombasını garajın bahçesine atan saldırganlar kaçtı. El bombalarından biri büyük bir gürültüyle patlarken, yazıhanenin camları kırıldı. Olay yerine gelen polis yaptığı incelemede, pimi çekilmesine rağmen patlamamış bir el bombası daha buldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, garajın yazıhane bölümü büyük hasar gördü. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, plakasız kırmızı bir motosikletle kaçan 25-30 yaşlarında biri kasklı, diğeri kar maskeli iki kişiyi yakalamak için çalışmalara başladı.

Bindiği dalı kesince düştü

Samsun'da, ağaçta bindiği dalı kesen Hasbi Kaygısız (41), 10 metreden yere çakıldı. Fıkra gibi olay Ayvacık İlçesi'nde meydana geldi. Tarlasının çevresinde bulunan kavak ağaçlarını baltayla budamaya başlayan Hasbi Kaygısız (41), bir anlık dalgınlık sonucu bindiği dalı kesti. Kesilen dalla birlikte 10 metreden toprak zemine düşen ve kanlar içinde kalan Hasbi Kaygısız'ı bitişikteki tarlada çalışan komşuları Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Başına 10 dikiş atılan 3 çocuk babası Kaygısız, beyin kanaması şüphesiyle Samsun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede beyin tomografisi çekilen ve hayati tehlikeyi atlatan Kaygısız, ‘‘Dalgınlık sonucu bastığım kavak ağacının dalını kesmişim. Gözlerimi hastanede açtım. Daha yaşanacak çok günüm varmış’’ dedi.

4’üncü katta öldüren hata

Kayseri'de inşaat halindeki bir binanın 4. katından asansör boşluğuna düşen 16 yaşındaki Nazmi Tarhan olay yerinde öldü. Küçükali Mahallesi Koltuk Sokak'ta bulunan 8 katlı inşaat halindeki binayı arkadaşlarıyla birlikte gezen Nazmi Tarhan, 4'ünca katta gezerken, karanlık nedeniyle önündeki boşluğu fark edemedi. Adımını atar atmaz asansör boşluğunda kaybolan Nazmi Tarhan zemine çarpıp yaşamını yitirdi. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, Nazmi Tarhan'ın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!