Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÖSS kimliği postada

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıl sınava girecek adaylara sınav kılavuzunu, kimlik belgelerini ve tercih formlarını dünden itibaren göndermeye başladı.

Adaylar, sınava giriş ve kimlik belgesini, 18 Haziran 2000 tarihinde yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girebilmek için mutlaka yanlarında bulunduracaklar. Bu belge yanında olmayan hiçbir aday sınava alınmayacak.

5 Haziran Pazartesi gününe kadar ellerine sınava giriş ve kimlik belgesi geçmeyen adaylar, 2000-ÖSS kılavuzunda yer alan kurallara göre, yazılı olarak ÖSYM'ye başvuracaklar.

12 Haziran Pazartesi gününe kadar kimlikleri yine eline geçmeyen adaylar, söz konusu belgeyi ÖSYM'ye bizzat başvurarak alacaklar. Adaylar, 2000-ÖSYS tercih formunu, kendilerine temmuz ayının son haftası içinde gönderilecek olan 2000-ÖSS sınav sonuç belgesi gelinceye kadar yıpratmadan saklayacaklar.

Dört puan türünün en az birinden 105 ÖSS puanı alamayan 2000-ÖSS'yi kazanamamış adaylar tercih formunu kullanmayacaklar. Kazanan adaylar, tercih formlarını 2-11 Ağustos 2000 tarihleri arasında lise ve dengi okul müdürlükleri veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edecekler. Yabancı Dil Sınavı (YDS) 25 Haziran 2000 tarihinde yapılacak.

Sınırda 9 Afganlı öldü

İRAN sınırındaki Gürbulak Gümrük Kapısı'na dayanan 150 kişilik Afgan gurubu pasaportsuz olarak sınırı geçmeye kalkışınca güvenlik görevlileri ateş açtı. İlk belirlemelere göre Afganlı gruptan 9 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Gürbulak Gümrük Tesisleri'nde önceki gece meydana gelen olayda, sınıra birkaç yüz metre uzaklıkta İran tarafında toplanan Afganlılar, sınırı geçmeye kalkıştı. Jandarma, yasa dışı geçişi engellemek için gruptakileri uyardı. Ancak Afganlı grup Türkiye topraklarına girince jandarma ateş açtı.

Depremler peşpeşe

DENİZLİ'de dün öğle saatlerinde iki deprem meydana geldi. İlk sarsıntı saat 12.42'de oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre 3.1 büyüklüğündeki ilk depremi, saat 13.17'de 3.6 büyüklüğünde ikinci sarsıntı izledi. İzmir Dikili'de saat 02.03'de 3.1 ve Balıkesir Bigadiç'de saat 09.12'de 3.2 büyüklüklerinde deprem meydana geldi. Düzce Kaynaşlı'da saat 11.26'da 3.1 büyüklüğünde artçı sarsıntı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!