Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kadın mahkûmların isyan girişimi

Malatya E Tipi Cezaevi'nde DHKP ve TİKKO örgütü mensubu 16 kadın tutuklu, 4 kadın gardiyanı 1 saat rehin tuttu. Jandarmanın müdahalesi ile gardiyanlar kurtarıldı. Malatya DGM'de tutuklu yargılanan 16 kadın, dün duruşmaya gitmek için kendilerini hazırlamaya gelen 4 kadın görevliyi saat 09.00 sıralarında rehin aldı. Kadın tutuklular, görevlileri bırakmayarak isyan başlatmak istedi. Cezaevi yönetimi olayları bastıramayınca jandarmadan yardım istedi. Jandarma, koğuşa zorla girerek 4 görevliyi kurtardı. Çıkan olaylarda 2 gardiyan ile 2 tutuklu hafif yaralandı.

Tarihi eserlerde 18 trilyonluk hasar

DEVLET Bakanı Yüksel Yalova, 17 Ağustos depremininin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı tarihi eserlerde 18 trilyonu aşan zarara neden olduğunu söyledi.

Vakıflar Genel Müdürü Nurettin Yardımcı ve İstanbul Bölge Müdürü Ümit Çoban ile dün, müdürlüğe bağlı bazı binaları gezen Yalova, ‘‘Vakıf eserlerini kedi-köpeklerden kurtaracağım’’ dedi. Tophane'de Kılıç Ali Paşa Medresesi ile Beyazıt'taki Süleymaniye Külliyesi'ndeki Rabi ve Salis Medreseleri, Mimar Sinan ve Kanuni Sultan Süleyman Türbeleri, Başbakanlık Arşivi ve bir süre önce yanan Yenikapı Mevlevihanesi'ni gezen Yalova, Süleymaniye Camii'nin merdivenlerinde oturarak bir açıklama yaptı. Yalova, 17 Ağustos depreminin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı tarihi eserlerde neden olduğu hasarın toplam 18 trilyonu aşan maddi kayba yol açtığını bildirdi. Bu hasarın 6 trilyonun İstanbul'da hasar gören camilerde olduğunu dile getiren Yalova, zararı biran önce telafi etmek için ekiplerin çalışmalara başladıklarını anlattı.

Türk yazara Almanya'dan ödül

ALMANYA'da her yıl çocuk ve gençlik konularını işleyen yazılı eserlere verilen Gustav-Heinemann Barış Ödülü, bu yıl Türk asıllı öykü yazarı Dilek Zaptçıoğlu'na layık görüldü. Thieneman yayınevi tarafından yapılan açıklamada, 1961 doğumlu gazeteci-yazar Zaptçıoğlu'nun, ‘‘Ay, Yıldızları Yiyiyor’’ isimli eseriyle bu ödülü kazandığı belirtildi.

Ekim ayında Essen'de düzenlenecek bir törenle ödülünü alacak Zaptçıoğlu, kitabında Berlin duvarının yıkılmasından sonra yabancı gençlerin hayata bakışlarını dile getiriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!