Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

İdam etme çorap ördür

Kanlı terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yaktırdığı ormanlar için tam 5 trilyon 500 milyar çift çorap örmesi gerekiyor. Bu rakam Türkiye nüfusuna bölündüğünde, Apo kişi başına 91 bin 667 çift çorap borçlu. Vatana ihanet suçuyla Ankara DGM tarafından İmralı'da yargılanan bebek katili, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer alan ‘‘orman yakma’’ şuçundan yargılansaydı ve dava Kırıkkale Delice Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülseydi, cezasını tamamlayabilmek için 2.5 milyar ay durup dinlenmeden çorap örmesi gerekecekti.

APO ÇORABI PİYASADA TUTMAZ

Böyle bir ceza verildiği takdirde, Apo'nun öreceği çorapların piyasada tutulmayacağını belirten çorap üreticileri, bu çorapların çiftinin işportada ancak 50 bin liradan satılabileceğini belirtiyor. Öcalan, ‘‘MED TV'deki konuşmamda adamlarıma bir ateşiniz, bir çakmağınız da mı yok dediğim doğrudur’’ sözleriyle 1 milyar ağacın yakılmasından sorumlu olduğunu kabul etmişti.

DELİCE MAHKEMESİ EMSAL OLUŞTURUYOR

Tüm ülke İmralı Adası'ndaki Apo davasına kilitlenmişken, Kırıkkale-Delice Sulh Ceza Hakimi Fatih Karakullukçu, Dağobası Köyü'nde yaşayan altı köylüye evlerinin önündeki iki ağacı kestikleri için Orman Kanunu'na muhalefetten 5 ay boyunca çorap örme cezası verdi. Öcalan 1 milyar ağacın katlinden sorumlu olunca ve her ağaç için toplam 2.5 ay çorap örme cezası verildiği düşünülürse 2.5 milyar ay durup dinlenmeden çorap örmesi gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!