Kısa kısa..

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fotoğraf sergisi

Fotoğraf sanatçısı Ömer Yasa'nın çalışmaları Ankara Akbank Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sanatçının 1960'tan bu yana çektiği fotoğraflar gazete ve dergilerde yayımlanıyor. Çok sayıda yarışmada eserleri dereceye giren Yasa'nın sergisi 15 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Çevre filmleri

Kısa adı Türsak olan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın düzenlediği 3. Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali, Haziran ayında yapılıyor. Festival kapsamında 5 Haziran'da, Özcan Arca'nın yönetmenliğini üstlendiği ‘Zaman Kapsülleri’ adlı belgeselin gösterimi var. Film, denizlerin dibinde binlerce yıl, zamanı içinde saklayarak varlığını sürdüren batık gemilerin keşfedilmesi ve sualtı kazılarıyla bugüne kadar taşınmasını konu ediniyor. Aynı gün yapılacak bir başka özel gösterim ise Türk sinemasının çevre sorunlarını ele alan en ilginç çalışmalarından biri olan ‘Tuzak’. Her iki film de Oasis Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

İsrail Mimarisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İsrail Başkansolosluğu işbirliğiyle düzenlenen ‘‘İsrail Mimarisi’’ konulu sergi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi fuayesinde açıldı. Başkonsolos Yardımcısı Benjamin Krasna, gelenekselliği bozmadan teknoloji desteği de vererek modern binalar yaratıldığını, bu çalışmalara İsrail Hükümetinin büyük destek verdiğini açıkladı. Sergi, İstanbul'da da açıldıktan sonra Litvanya ve Türk Cumhuriyetleri'nde de açılacak.

Süper Hafriyat

Antonio Cosentino, Mustafa Pancar, Murat Akagündüz, Hakan Gürsoytrak, Charlie, Tina Fischer ve Mehmet Erdener'den oluşan hafriyat Grubu'nun çalışmaları, 7 Haziran tarihine kadar İstanbul Beyoğlu Elhamra Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Türk resim sanatının en genç gruplarından biri Hafriyat... Grupta yeralan sanatçılar, yapıtlarında yaşadıkları dönemin sosyo- politik etkilerini yansıtıyorlar. Hafriyat Grubu'nun düzenlediği bu dördüncü karma serginin başlığı Süper Hafriyat.

Zümrüt Radau Florida'da

Genç sanatçı Zümrüt Radau'nun ABD'nin Florida eyaletinde açılan Ceasaera Gallery'deki kişisel sergisi 13 Haziran'a kadar sürüyor.

Radau'nun bu sergide yer alan çalışmaları, sanatçının zamanla giriştiği ilginç oyunun yansımalarını içeriyor. Farklı zamanlar, coğrafyalar, kültürler arasında gidip gelen sanatçı, yapıtlarında, bir arkeolog gibi zamanın farklı katmanlarına uzanan yolculuklara çıkıyor. Sergide ‘‘duvar heykelleri’’ olarak tanımlanan 2.5 metreye varan büyük boyutlu yapıtlar yer alıyor. Sanatçı yapıtlarının yüzeylerinde açtığı höyüklerle geçmiş zamanı sembolize ediyor.

Dulcinea'da ses ve imge

İstanbul'un 'genç' kültür mekanlarından Dulcinea, ilginç bir projeye evsahipliği yapıyor. Ses/im adlı bu proje, elektronik araçların ve bilgisayarın sanal ortamında üretilen sesleri faklı bir yaklaşımla ele alıyor. İki bölümden oluşan projenin 15 Haziran tarihine kadar sergilenecek olan ilk bölümü Mehmet Gün'ün imzasını taşıyor. Gün'ün, görüntü ve tınıları aynı mekanda buluşturan Mind Plantation başlıklı yapıtı kurgu, performans ve konferans üçlemesi ile sunuluyor. İkinci bölüm ise 17 Haziran ile 23 Haziran arasında gerçekleşecek. Bu bölümde bilgisayar müziğinin genç bestecilerinden Sinan Bükesoy'un Environment başlıklı çalışması yeralacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!