Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yekta Güngör Özden Ata'nın eserlerini tanıttı

Atatürk'ün yazdığı, söylediği ve imzaladığı tüm belgeleri bir araya getiren ‘Atatürk’ün Bütün Eserleri'nin ilk cildi Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden tarafından tanıtıldı. İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan eserin 1. cildinde, Atatürk'ün 1903-1915 dönemine ait toplam 118 belge yer alıyor. Bu belgeler arasında, biri 1903-1904, diğeri 31 Mart gerici ayaklanması dönemine ait iki not defteri ile Mustafa Kemal'in 5 kitabı da bulunuyor. Atatürk'le ilgili daha önce yayınlanmamış belgelerin de bulunduğu kitabı tanıtan Özden, Atatürk karşıtlığının yoğun şekilde yaşandığı bu günlerde kitabın çıkmasının çok önemli olduğunu söyledi. Özden, ‘‘Atatürk'ü bu eserle birkez daha yaşayacağız. Gençlerimiz herşeyi okusunlar ama önce Atatürk'ü okusunlar’’ dedi.

Fetvalar da artık İnternet'te

İnternet'te web sayfası açan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm fetvaları da artık bu sayfalarda yer alacak. Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, 1924 yılından bu yana Din İşleri Yüksek Kurulu'nun bütün kararlarıyla fetvalarının da İnternet ortamına geçirildiğini bildirdi. Özkan, Diyanet bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, 1998 yılında 50 bin Kuranı Kerim ve 628 bin dini eser basıldığını bildirdi. Özkan, teknolojinin olanaklarından yararlandıklarını belirterek, 80 il ve 495 ilçe müftülüğünde bilgisayara geçildiğini kaydetti. İnternet'te de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilat yapısı, dini bilgiler, ibadet zamanları ve Diyanet dergisinin yer aldığını söyleyen Özkan, artık fetvaların da yüklendiğini anlattı.

Ekimde 31 gazeteciye gözaltı

Ekim ayında 31 muhabir ve yazar gözaltına alındı, gazetecilere yönelik 11 saldırı yapıldı, bandrol ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle biri gazeteci, biri gazete yöneticisi 2 kişi tutuklandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, gazetecilere yönelik 11 saldırıdan 4'ü emniyet güçlerince, 2'si kamu görevlilerince, 3'ü sivil kişilerce ve 1'i siyasi parti temsilcilerince gerçekleştirildi. 1 sivil ise sözlü saldırıda bulundu. 6 gazete ve 2 gazeteci hakkında dava açıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!