Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ayılar ilçe bastı

Bolu'nun Kıbrısçık İlçesi'nde Köroğlu Dağı eteklerinden gelen ayı sürüsü korku yarattı. Onlarca ayı gruplar halinde ilçe merkezine kadar indi. Ayılar, elma bahçeleri ve çeltik tarlalarına zarar verdi, arı kovanlarını parçaladı. Vatandaşlar ayıları avlama izni istedi. İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, durumu Bolu Valiliği'ne bildirdiklerini belirterek, ‘‘Ayıların avlanabilmesi için Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden izin alınması gerekiyor. Biz de durumu valiliğe bildirdik. Valilik kanalıyla alınacak izne göre gerekli önlemleri alacağız’’ dedi.

İşçiler patron rehin aldı

İzmit'in Derince Beldesi'ndeki Çelik Sanayii'nde çalışan ve yaklaşık 8 aydan bu yana ücret alamayan işçiler, fabrikanın kadın patronu Pelin Özer'i rehin aldı. 360 işçi, Ocak ayından bu yana işçi başına yaklaşık 700'er milyon lira tutan ücretlerini alamadı. Direniş yapan işçilerle görüşmek üzere Pelin Özer dün fabrikaya geldi ve işçi temsilcileriyle görüştü. Pelin Özer birikmiş alacaklar konusunda kesin tarih veremedi. Fabrika idare binası önünde toplanan işçiler, Pelin Özer kuruluştan ayrılmak istediği sırada çevresini sararak yeniden içeriye girmesini sağladı. Olay yerine çağırılan Çevik Kuvvet ekibinin önlem alması ve pazarlıklar sonunda, Pelin Özer işçilere en geç 4 gün içinde fabrikayı satacağını ve alacağı paradan işçilere borcunu ödeyeceğine ilişkin söz verince 1 saat sonra serbest bırakıldı. İşçiler kadın patronlarının sözüne güvenmediklerini belirterek, ‘‘Parasızlık yüzünden çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını karşılayamadık’’ diye yakındılar.

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Haberin Devamı

THY'nin İstanbul-Kahire seferini yapan Marmaris yolcu uçağı, sağ motorunda görülen bir arıza nedeniyle dün saat 13.53'te Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. THY yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 84 yolcusuyla İstanbul'dan Kahire'ye giden TK 1142 sefer sayılı Boing 737 400 tipi TC JDG Marmaris adlı yolcu uçağı, Antalya üzerinde arızalandı. Yetkililer, uçağın Antalya semalarına yaklaştığı sırada pilotların, sağ motorda güç kaybı meydana geldiğini farketmesi üzerine Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptığını belirttiler. Antalya Havalimanı'nda yapılan incelemelerde arızanın boyutunun tesbit edilemediğini bildiren yetkililer, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söylediler. Çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu Kahire yolcuları dış hatlar terminali bekleme salonunda ağırlandı. Arızanın giderilememesi halinde, yolcuların bir başka uçakla Kahire'ye gönderileceğini kaydedildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!