Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Komisyon bakan istedi

Anayasa Komisyonu Başkanı Atilla Sav, irticayla mücadele tasarılarının görüşmelerinin yapılacağı yarınki toplantıya Mesut Yılmaz'dan bir bakan göndermesi için resmen başvurdu. Sav, irtica ile mücadele tasarılarını geçen 3 haftadır hiçbir bakanın gelip savunmaması yüzünden görüşmelerinin ertelenmesi üzerine dün Yılmaz'a bir mektup gönderdi. Sav, yarın saat 10.00'da yapılacak toplantıya, ‘‘Bilgi ve görüşlerine başvurulabilmesi için’’ Yılmaz'ın bir bakan göndermesini istedi.

ANAP'a tehdit

Meclis'teki irtica ile mücadele yasalarını komisyonlarda savunan ANAP'lılar, telefonlarını yayınlayan dinci basın kuruluşları yüzünden tehdit edildiklerini belirttiler. ANAP'lılar, ‘‘Komisyonlardaki görevimizi yaparken, bu kadar tacize uğrarken, bir de bu tasarılara karşıymışız gibi gösteriliyoruz’’ dediler. İrticayla mücadele tasarılarının görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'ndaki görevinden ayrıldıktan sonra eleştirilere hedef olan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baş, ‘‘Biz bu tasarıları savunmamakla suçlanırken, her komisyon toplantısından sonra bu tasarıları savunduğumuz için tehdit telefonları alıyoruz’’ dedi.

Çiller tazminat ödeyecek

Haberin Devamı

Bir televizyon konuşmasında Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'a ‘terbiyesiz’ diyerek hakaret eden, Özer Uçuran Çiller, 500 milyon lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın yargıcı, ‘terbiyesiz’ kemlimesinin hakaret niteliği taşıdığını belirterek, Çiller'i 500 milyon lira tazminat ödemeye mahkum ettiğini açıkladı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!