Kısa haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa haberler
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 15:18

Haberin Devamı

Çatışmaları kadınlar çözecek

Güneydoğu Avrupa Kadın Parlamenterler 2. Konferansı, 22-23 Mart'ta Pera Palas Oteli'nde Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (Ka-Der) ve merkezi Strassbourg'da bulunan Uluslararası Demokrasi Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilecek. ‘‘Çatışmaların Önlenmesi ve Çözümünde Kadınların Rolü‘‘ başlığını taşıyan konferans, Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Birinci Çalışma Grubu'nun faaliyetlerini deteklemek amacını taşıyor. Konferansa bölge ülkelerinin kadın parlamanterleri, TBMM'deki kadın milletvekilleri, Avrupa Konseyi Parlamenterler Assamblesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Parlamentosu gibi uluslararası kurum ve kuruluşlardan temsilciler davet edildi. Konferansın sonuçları, haziranda Üsküp'te yapılacak olan kadın erkek eşitliği konulu Avrupa Bakanlar Konferansı'na sunulacak. Günlük katılım bedelinin 70 milyon TL. olduğu konferans hakkında daha fazla bilgi için tel: 0212 267 17 21.

Haberin Devamı


Chopra İstanbul’a geliyor

Eserleri 20 yabancı ülkede yayınlanmış, 30'u aşkın kitabın yazarı Dr. Deepak Chopra Yaşamda Başarı Yöntemleri Sempozyumu için İstanbul'a geliyor. Sempozyum Kongresist Uluslararası Kongre Organizasyonu tarafından 2-5 Mayıs tarihleri arasında The Marmara Oteli'nde düzenlenecek. İletişimde etkinliğe ulaşmanın yolları, liderlik, yaratıcılık, içsel engel ve dolaylı sorunlarla başa çıkmanın yöntemlerinin bir arada işleneceği bir platform olacak. Bilgi için; www.kongresist.com veya 0212 231 27 72.


Siemens için tasarlayacaklar


Siemens ve Mimar Sinan Üniversitesi'nin işbirliğiyle bu yıl Siemens Tasarım Yarışması'nın ikincisi düzenlenecek. ‘‘Dış Cephe ve Vitrin Düzenleme‘‘ temasıyla yapılacak yarışmaya İstanbul'daki üniversitelerin İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri katılabilecek. Öğrencilerden Siemens mağazalarının dış cephe ve vitrin düzenlemelerine yönelik bir kimlik geliştirmeleri istenecek. Öğrencilerin projeleri en geç 23 Mayıs 2002'de teslim etmeleri gerekiyor. Bilgi için tel: 0212 286 33 50.


CeBIT’te 26 Türk şirket

Haberin Devamı


Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT 13-20 Mart arasında Almanya'nın Hannover kentinde yapılacak. Yaklaşık 432 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek fuara Türkiye'den 26 şirket katılacak. Fuarda 27 ayrı salonda, 11 bölümde, 40 ürün sergilenecek.


Oracle’a iş ortağı


Dünyanın en büyük e-İş uygulamaları firması Oracle, yerli sermayeli bilişim firması Gantek Teknoloji'nin Oracle çözümlerini sunması konusunda anlaştı. İş ortaklığı anlaşması uyarınca Gantek Teknoloji tüm Oracle projeleri için uçtan uca çözüm sunmaya başladı. Böylece Gantek Teknoloji Türkiye genelinde ve uluslararası ortağı Intercom'un faaliyet gösterdiği pazarlarda Oracle projeleri için bütünsel çözüm sunabilecek ilk Türk sistem entegratörü oluyor.

Haberin Devamı


MagiClick’ten E-ilişki yönetimi


Dijital çözümler sunan MagiClick tüm şirketlerin web tabanlı ilişki yönetimine yönelik temel ihtiyaçlarını kolay ve hızlı bir şekilde karşılamalarını sağlıyor. MagiClick Web Teknolojileri Grubu tarafından geliştirilen eJoinder adlı çözüm sayesinde web tabanlı her tür veri akışı, sistemli ve kolay bir şekilde organize edilebliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar veriler üzerinde detaylı analizler yapabiliyor.


Ücretsiz acil sağlık hizmeti


İnternet servis sağlayıcısı Vestelnet, Veezy internet erişim paketlerinde Medline ile ortak bir kampanya başlatıyor. Buna göre Veezy aboneleri abonelik süreleri dolana kadar Medline acil sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Veezy kullanıcıları 0 212 329 12 12 numaralı telefondan Medline'ı aradıkları taktirde şirketin hastaneye ulaşım masrafları, acil müdahale gibi hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyorlar.

Haberin Devamı


Gourmet’lerin tanışma gecesi


Club Gourmet Tour-Türkiye; turizm ve mutfak profesyonelleri, sektör yatırımcıları, işletmeciler, mutfak sanayicileri, medya temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı bir kokteyl sonrası düzenlediği yemekte yiyecek-içecek sektörüne becerilerini sundu. The Green Park Hotel'de 3 Mart pazar saat günü kokteylde bir araya gelen davetliler ‘‘Tanışma Gecesi‘‘nin deniz ürünleri mönüsünü tattılar. Altın kepçeli ‘‘Turkish Gourmets Culinary Team‘‘ ve ‘‘Executive chef‘‘lerin sektöre takdim edildiği, 2002 etkinlikleri, eğitim, seminer, yarışma ve tur programlarının açıklandığı gece tesis gezisiyle başladı. Davet yemekle birlikte yeme-içme sektörüne katkıda bulunan sponsorlara teşekkür töreni ve genç madalyalı şeflere verilen ödül töreni ile son buldu.

Haberin Devamı


İşsizlik sigortası paneli


İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi Derneği, 14 Mart'ta Polat Renaissance Oteli'nde 'İşsizlik sigortası ve uygulamada karşılaşılan sorunlar' konulu bir panel düzenliyor. Saat 14.00-18.15 arasında yapılacak olan panele katılım ücretsiz olacak. Bilgi ve rezervasyon için: 0216 385 72 32-33, ikkayode2001@yahoo.com


İK’da yeni dergi: İnsan

Aylık İnsan Kaynakları Yönetimi Dergisi 'İnsan' mart ayı itibariyle yayın hayatına başladı. İnsan kaynakları sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir bilgi platformu oluşturmayı amaçlayan 'İnsan' özellikle öğrencilere yönelik bir kaynak niteliği taşıyor. Her ay gündemi oluşturacak farklı bir konuda okuyucularını bilgilendirmeyi hedefliyor. İlk sayısı şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine ücretsiz gönderilen dergi abonelik ve Dünya Globus dağıtım satış ağı aracığıyla okuyucularına ulaşacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!