Kış Oyunları atla kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kış Oyunları atla kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

Erzurum’da düzenlenen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın kapanışında, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ilk kez kızaklı at kullanacak.

Haberin Devamı

Anadolu Ateşi ve 2011 UNIVERSIADE Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, yarın yapılacak kapanış töreni için 1500 kişinin çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Kapanışta ‘Nuh’un Gemisi’ isimli yeni bir bölümümüz var. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu olarak açılışta ilk kez gerçek at kullandık, kapanışta ise yine ilk kez kızaklı at kullanacağız. Eğer Türkiye’de olimpiyat  yapılacaksa, kimlerin nasıl, neyi yapabileceğini göstermek için bunları yaptık. Hem Erzurumlular’dan hem de bakanlıktan ciddi destek  gördük.”

11 kilometre kumaş

Organizasyon şirketi TİT Events Management Genel Koordinatörü Davut Günaydın’ın da açılış ve kapanış törenlerinde çalışan 1500 akredite personelin, 1200’ünün sanatçı olduğunu söyledi. Koronun 250, orkestranın 150 kişi olduğunu belirten Günaydın, 1300 kostüm dikildiğini, sadece açılış kostümleri için 11 kilometre kumaş  kullanıldığını anlattı. TİT Genel Koordinatörü Ünal Bilgin de cihazların, hava sıcaklığı eksi 20’lerin üzerinde iken çalışması için  özel kulübeler kurulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!