Kış etkisini artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Kış etkisini artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 00:00

Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta etkisini artırıyor.

Batı kesimlerde sıcaklık düşerken, Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 8 dereceyle Ardahan’da ölçüldü. Diğer illerde en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 7, Erzurum’da eksi 5, Ağrı’da eksi 3, Iğdır’da eksi 2, Erzincan’da 0 derece oldu. Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat ve Amasya’da da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Diğer illerde durum şöyle:
Çığ düşmesi sonucu Ağrı- Van Karayolu dün saatlerce kapalı kaldı. Yüzlerce araç mahsur kalırken, Kızılay bölgede yiyecek dağıttı. Sivas- Erzincan karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgedeki 303 köy yoluna da ulaşım sağlanamadı.

Okullara kar tatili

Kırşehir’in Çiçekdağı ve Mahmutlu ilçeleri ile Kütahya il genelinde yoğun kar yağışı, tipi ve aşırı don sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde de okullar bir gün tatil edildi. Ordu’da gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle Mesudiye’nin merkez ve köylerinde, Akkuş’un belde ve köylerinde, Kumru’nun sadece köylerinde eğitime 2 gün ara verildi.

Ankara’da dün akşam kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kar kalınlığının 175 santime ulaştığı Uludağ’da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü.

Eskişehir’de internet üzerinden yapılan çağrıya uyan yüzlerce genç buluşup kartopu savaşı yaptı.

Kış etkisini artırıyor



Kış etkisini artırıyor



Kış etkisini artırıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!