‘Kırmızı bültenle aransın’

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı bültenle aransın’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 23:16

11 TEMMUZ’da Kadıköy - Bağdat Caddesi’nde kullandığı otomobilin kontrolünü kaybederek yol kenarındaki çiçekci Mehmet Emin Kaya’yı (34) ezen Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19), 55 gündür yakalanamadı.

Haberin Devamı

Avukatının kısa sürede teslim olacağı açıklamalarına karşın bir türlü teslim olmayan Öztürk’ün, yurtdışına kaçmış olabileceği söyleniyor. Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç, şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkarılması için savcılığa başvurdu. Şüphelinin teslim olmaması akıllara zamanaşımını da getirdi. Taksirli suçlarda 8 yıl olan zamanaşımı, dava bilinçli taksirden açılırsa 15 yıl olacak. Hukukçular, teslim olmasa bile düzenlenecek iddianame ile zamanaşımı süresinin yarı oranında artacağını da belirterek, sürenin 12 veya 22.5 yıl olacağını belirttiler.

Kaçan kurtuluyor mu?

MURATHAN Öztürk’ün yurtdışına çıkmış olma ihtimalinin kuvvetlenmesi, akıllara 24 Eylül 2004’te Bakırköy’de bir kafede Burak Şengöçer’i bıçaklayarak öldüren Serhat Aslan’ı getirdi. 11 yıldır teslim olmayan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Serhat Aslan’ın İngiltere’de yaşadığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!