‘Kırmızı bülten’ ve tutuklama istendi

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı bülten’ ve tutuklama istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 20:30

MİT TIR’ları davasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Can Dündar hakkında Yargıtay’ın bozma kararının ardından yerel mahkeme gıyabi tutuklama ve Kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Dündar’ın Belçika’dan iadesi için Adalet Bakanlığı ile yazışma yapılmasına da hükmetti.

Haberin Devamı

‘CASUSLUK’

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada mahkeme, o dönem Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni olan Can Dündar’a, ‘gizli belge ve bilgileri açıklamak’ suçundan 5 yıl 10 ay, Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e ise 5 yıl hapis cezası vermişti. Ancak Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Can Dündar’ın, ‘gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğine hükmederek mahkemenin kararını bozmuştu. Bozma kararının ardından İstanbul 14. Ceza Mahkemesi’ne ulaşan dava dosyasının tensibini hazırlayan mahkeme, davanın firari sanığı olan Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmesine hükmetti.

Can Dündar hakkında Kırmızı bülten çıkarılmasına da karar veren mahkeme ayrıca Dündar’ın iade edilmesi için Adalet Bakanlığı ile de yazışma yapılmasını talep etti.

BAKMADAN GEÇME!