Kırklareli'nde Atatürk krizi

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelinde Atatürk krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 17:30

Kırklareli'ndeki İstasyon Caddesi'nde, belediye yapmak istediği ve Atatürk resimlerinin asılacağı panoların engellediği haberleri üzerine Kırklareli Valiliği yazılı açıklamayla kendisini savundu. Açıklamada, caddeye pano değil meclis kararıyla ticari amaçlı tek tip satış noktaları inşa edileceği için bunların engellendiği belirtilerek, kamuoyu yanlış bilgilendirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kırklareli Belediye Başkanlığı'na bağlı Fen işleri Müdürlüğü, kentin en işlek ve trafiğe kapalı İstasyon Caddesi'nde bazı noktalara çukur açarak Atatürk resimlerinin asılacağı 7 pano dikmek için çalışma başlattı. Kısa bir süre sonra valilik talimatıyla polis ekipleri çalışmayı durdurup çalışma yapılan alana ekip otomobilini çekti. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu ile yaklaşık 200 kişilik grup, gece saatlerine kadar oturma eylemi yaparak 'Engellemeyi' protesto etmişti.

Kırklarelinde Atatürk krizi

YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER

Valilik bugün çıkan haberlerin ardından yazılı açıklama ile belediyenin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürdü. Kırklareli Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada caddeye pano değil meclis kararıyla tek tip satış kabinleri kurulacağı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Kırklareli Belediye Başkanlığının kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. İşin doğrusu Belediye tarafından kamuoyundan gizlenen Belediye Meclisi tarafından alınan kararla İstasyon Caddesi üzerine baştan başa ticari amaçlı tek tip satış noktaları yapılmak istenmesidir. Kırklareli ili Merkez İlçe İstasyon Caddesi, halkımızın yoğun ilgi gösterdiği, günün her saatinde yürüyüş yaptığı, kamunun ortak kullanımında bulunan ve trafiğe kapalı yol konumundadır.

Haberin Devamı

Yol üzerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullar bulunmaktadır. Cadde üzerinde bu şekilde ticaret amaçlı oluşturulacak yapılar halkın caddeyi bütün genişliği ile kullanmasına engel olacaktır. Belediyece birkaç kişinin ticari faaliyetten elde edeceği kar uğruna caddenin bütünlüğü bozularak kamunun çıkarlarına aykırı hareket edilmektedir. Buradan Belediyece özel çıkarların kamusal çıkarların üstün tutulduğu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca söz konusu alan okulların yoğunlukta olduğu alandır, cadde ortasında sürekli olarak tezgâhların bulundurulması okul başladığında öğrenciler ve küçük yaştaki çocuklar bakımından olumsuzluklara yol açacaktır."

Haberin Devamı

200 KİŞİ TOPLANMIŞTI

Dün, belediye işçilerinin çalışmasının polis ekiplerince engellemesi üzerine yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu ile birlikte oturma eylemi yapmıştı. Eylemin bu akşamda süreceği bildirildi.

Kırklarelinde Atatürk krizi

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!