Kırık ayna ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Kırık ayna ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2003 02:04

Çarptığı yayanın ölümüne neden olup kaçan sürücü, olay yerinde bıraktığı kırık ayna ve cam parçalarından iz sürülerek 21 gün sonra yakalandı.

Samsun Atatürk Bulvarı'nda 23 Eylül gecesi Abdullah Nurettin Alimcan'a (51) çarpan beyaz renkli otomobil kaçtı. Aşırı alkollü olduğu saptanan Alimcan hastanede öldü. Görgü tanıklarının ifadesini alan polis, 55 plakalı olduğunu saptadığı otomobilin kazada kırılan sis lambası parçalarını, far camını ve sağ aynasını kanıt olarak aldı.

70 otomobil incelendi

Oto tamirhaneleri ve Volkswagen servislerini tek tek inceleme altına alan dedektifler, kırılan aynanın 1996 ve 2000 model Polo'larda kullanıldığını öğrenince, bu yaş grubundaki 70 beyaz Polo'nun sahibinin ifadesini alıp, otomobillerini inceledi. Sıra 55 LV 372 plakalı otomobile gelince, polis otomobilin sağ aynasının değiştirildiğini fark etti.

Korktuğum için kaçtım

Taşıt sahibi Sinan Özgültekin ölüme sebebiyet vermekten gözaltına alındı. Özgültekin, ilk ifadesinde ‘‘Adam birden yola atladı. Kurtarmak istedim ama başaramadım. Korktuğum için kaçtım. Adamın öldüğünü gazetelerden öğrendim. Arabayı da Ankara'da yaptırdım. Çok pişmanım’’ dedi. Özgültekin nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Öldüğünü gazetede okudum

Kırılan ayna, sis lambası ve far camları nedeniyle yakayı ele veren Sinan Özgültekin, ‘‘Öldüğünü gazetelerden öğrendim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!