Kırgızlar: Atla gittiğinizde gözünüz çekikti uçakla geldiniz çakır olmuş

Güncelleme Tarihi:

Kırgızlar: Atla gittiğinizde gözünüz çekikti uçakla geldiniz çakır olmuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 00:00

TBMM Başkanı Köksal Toptan Kazakistan’daki temaslarına başladı ve ilk olarak Parlamento Senato Başkanı Kasım-Jomart Tokayev ile görüştü.

Tokayev, Toptan ve beraberindeki heyeti, Senato binasına gelişlerinde kapıda karşıladı. Heyetlerarası görüşmeden sonra, iki başkan basın toplantısı düzenledi. Toptan, gösterilen konukseverliğe teşekkür ederek, "Sanki evimizdeymişiz gibi" dedi. Toptan, "Türkiye ve Kazakistan, ortak Avrasya vizyonunu taşıyan, yıldızı çok yükselen iki ülkedir. O bakımdan hem ikili ilişkilerin, hem bölgesel huzur ve barışın, hem de dünya barışı için bu iki ülkenin işbirliğinin çok daha ilerilere götürülmesi herkesin yararınadır. Belki benim dedelerimin dedelerinin dedesi, buralarda atla dolaşmıştı. Bir Kırgız bana, ’Siz atla gittiniz, gözünüz çekikti. Uçakla geldiniz, gözünüz çakır oldu’ dedi. Arada bu kadar fark var" diye konuştu.

Merhametli Avuç Toptan beraberindeki heyetle Astana’daki yeni dönemi temsil eden Bayterek Anıtı’nı gezdi. Sosyal tesis ve sanat merkezlerini içinde barındıran anıtın tepe kısmında, halkın barış ve huzur içinde yaşamasını temsil eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in sağ avucunun izleri (Merhametli Avuç) üzerine Toptan da elini koyarak fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!