Kırgızistan başkanı eylemcilerle görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Kırgızistan başkanı eylemcilerle görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 12:20

Kırgızistan'da, Devlet Başkanı Bakiyev, Başbakan'ın istifasını isteyen eylemcilerden bir grubu kabul etti.

Başbakan Feliks Kulov'un istifasını isteyen eylemciler, Kırgızistan'da, Devlet Başkanı Bakiyev'e isteklerini iletebilmeleri üzerine, Meclis önündeki Eski Meydan'da 21 Ekim'den beri sürdürdükleri eylemi, bu akşam aynı yerde verecekleri iftar yemeğiyle sona erdirecekler.

Bakiyev, öldürülen milletvekili Tınıçbek Akmatbayev'in adının başkent Bişkek'te bir sokağa verilmesi, Akmatbayev'in seçim bölgesinde yapılacak seçimde ağabeyi Rıspek Akmatbayev'in aday gösterilmesi, cinayetin aydınlatılması ve suçluların cezalandırılması yönündeki eylemcilerin isteklerini kabul etti.
Akmatbayev'in ölümünden Başbakan Feliks Kulov'u sorumlu tutan ve bu yüzden istifasını isteyen eylemcilerin, görüşmede bu konuyu dile getirmedikleri öğrenildi.

Başbakan Feliks Kulov'a destek amacıyla Devlet Başkanlığı Sarayı yanındaki Alatoo Meydanı'na çıkan göstericiler de eylemlerini sürdürüyor. Ar Namıs Partisi tarafından düzenlenen gösterilerde, Başbakan Feliks Kulov'a destek verilirken, parti tarafından Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'e gönderilmek üzere imza toplanıyor. Parti, eylemi fırsat bilerek yeni üye kayıtları da yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!