Kırcı'nın af talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Kırcının af talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 11:27

Bahçelievler katliamı hükümlüsü, Susurluk Davası'nın sanığı Haluk Kırcı'nın, Af Yasası'ndan yararlanmak için yaptığı başvuru reddedildi.

Haberin Devamı

Kırcı`nın Avukatı Hüseyin Ayan tarafından, Nöbetçi Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi`ne yapılan başvuru sonuçlandırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkumiyet kararını veren veya infazın yapıldığı yer mahkemesine başvurulması gerektiğine karar vererek, Kırcı`nın avukatının talebini, "yetkili mahkemeden karar alınmak üzere" reddetti.

Avukat Ayan`ın dilekçesinde, Anayasa Mahkemesi`nin 4616 sayılı Yasa`nın birinci maddesinin 6. bendindeki, ``Daha önce şartla salıverilme hükümlerinden yararlandığı halde yeniden suç işleyerek hüküm giyenler ile daha önce çıkarılmış bir aftan yararlananlar bu madde hükümlerinden yararlanamazlar`` şeklindeki hükmü iptal ettiği hatırlatılıyordu.

Kırcı`nın 7 idam cezasının infazından önce 1991 yılında Terörle Mücadele Yasası uyarınca hakkındaki infazın 36 yıl ağır hapse çevrildiğini belirten Ayan, 4616 sayılı Yasa`dan yararlandırılarak Kırcı`nın 36 yıllık cezasından 10 yıl indirilmesi gerektiğini savunuyordu. Ayan, daha sonra kalan 26 yıl üzerinden de 647 sayılı Cezaların İnfazına İlişkin Yasa`nın 19. maddesine göre yattığı süre dedikkate alınarak yarı oranında indirim yapılıp, derhal tahliyesine karar verilmesi gerektiğini öne sürüyordu.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!