‘Kırcı seni öldürecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Kırcı seni öldürecek’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'a, ‘‘Haluk Kırcı seni öldürmek için plan yapıyor’’ ihbarında bulunuldu. Yılmaz'a bu ihbar, Trabzon'da kaldığı Zorlu Oteli'ndeki odasına ANAP'lı bir milletvekili adayı ve Yılmaz'ın da güvendiği bir isim tarafından yapıldı. Yılmaz'a telefon eden bu kişiyle, odada bulunan ANAP yöneticilerinden biri konuştu ve konuşmaları anında Yılmaz'a aktardı. Gece geç saatlerde gelen bu ihbar, Yılmaz tarafından yorumsuz dinlendi. Telefondaki ANAP'lının müthiş iddiaları içeren ihbarı şöyle: ‘‘Haluk Kırcı şu anda DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak'ın Siverek'teki çiftliğinde. Bu çiftliğe devlet giremiyor. Burada sahte nüfus kağıtları bile yapılıyor. Haluk Kırcı Başbakan'ı öldürmek için burada plan yapıyor.’’

Aynı kişi iddialarının ciddi olduğunu da bildirerek çiftlikte hemen arama yapılmasını istedi. Ancak Yılmaz'ın, konukları odada olduğu sürece bu konuda yorum yapmadığı ve herhangi bir kamu görevlisine de herhangi bir talimat vermediği öğrenildi.

Demirel:Kınıyorum

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz'ın Araklı'da konuşacağı kürsü yakınına içinde patlayıcı olan bir paket konulmasının çirkin bir olay olduğunu söyledi.

Demirel, Necdet Ayaz Kız Meslek Lisesi'nin açılış töreninden ayrılırken bir gazetecinin, ‘Başbakan’a dün bir suikast girişimi yapıldı. Bir değerlendirmeniz olacak mı?' sorusuna, ‘‘Kınıyorum, çirkindir’’ yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!