Kıral, şiddeti ve cinselliği sorguluyor

Güncelleme Tarihi:

Kıral, şiddeti ve cinselliği sorguluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk sinemasının deneyimli yönetmenlerinden Erden Kıral'ın yeni filmi Avcı nihayet gösterimde..

Senaryosunu Osman Şahin'in yazdığı film, geçmişi 200 yıl öncesine dayanan bir Anadolu efsanesini beyazperdeye taşıyor. Toros Dağları'nın uçsuz bucaksız ormanlarında yaşanan Çolak Osman Efsanesi, Kıral'ın yorumuyla yeniden hayat buluyor.

Avcı, insanların gerçekleri farklı algılayıp farlı yorumladıkları gerçeğini de gözler önüne seriyor.

Başrollerini Jale Arıkan, Fikret Kuşkan, Ahmet Uğurlu'nun paylaştığı film, bir kayın ormanında yaşanan üçlü bir ilişkiyi anlatıyor.

Yaşlı bir adam olan Çolak Osman Bey'in yeni satın aldığı genç karısı Zala cinselliği yaşayamamaktadır bir türlü. Bastırılmış duyguları yüzünden de mutsuzdur. Bir gün kocasıyla birlikte ormanda ilerlerken genç bir avcıyla karşılaşırlar. Zala, avcı ile birlikte olur ve ilk kez cinsel hazzı tadar.

Filmde, yaşanan bu olay üç farklı insanın gözünden anlatılıyor ve her biri de olayı farklı bir şekilde yorumluyor.

Yönetmen Erden Kıral, film için ‘‘Şiddetin köklerini ve masumiyetin bitişini sorgulamayı amaçladım’’ diyor. Kıral, Avcı'nın Türkiye'de çok sık yaşanan bir başka soruna, bastırılmış cinselliğe de değindiği görüşünde. ‘‘Bence bastırılmış cinsellik, erotizmdir, Kadının bastırılmış cinselliği bir noktada patlar. Ve bu da olayların daha da büyümesine neden olur. Bu halk efsanesini sinemaya uyarlayarak bir anlamda bu konuyu da tartışmaya açmak istedim.’’

Avcı adlı filmin esin kaynağı 200 yıllık bir geçmişi olan Çolak Osman Efsanesi.

Film, bir olayı üç farklı insanın yorumuyla aktarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!