Kimsesiz çocuklara da özelleştirme

Güncelleme Tarihi:

Kimsesiz çocuklara da özelleştirme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümet hız verdiği özelleştirme çalışmalarına kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukları da ekledi. Ücretli Koruyucu Aile programıyla kimsesiz çocuklar da özelleştirilecek. Program çerçevesinde, çocuk kabul edecek ailelere her ay belli bir bakım ücreti verilecek. Çocukların sağlık giderleri ise Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından karşılanacak.

Devlet Bakanı Hasan Gemici, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların devlete kişi başına aylık maliyetinin 50 milyon civarında olduğunu belirterek, ‘‘Bu uygulamayla kurum, hem bu işin ekonomik yükünden kurtulmuş olacak, hem de çocuklar aile ortamının sıcaklığında yaşayacak. 15 milyon gibi bir maliyetle kaynaklar daha iyi kullanılacak, daha çok çocuğa hizmet verilecek’’ dedi.

Çocukların ücret karşılığı olduğu gibi gönüllü olarak da kabul edilebileceğini söyleyen Gemici, ailelere şubat ve mart aylarında giyim, eylül ayında ise okul masrafları için iki kat ücret ödeneceğini belirtti. Gemici, çocuklara da aylık harçlık verileceğini açıklayarak, ‘‘Kurum bakımının çocuk üzerindeki etkilerine yönelik yapılan araştırmalar incelendiğinde, bu bakımın sadece pahalı olmadığı, çocuğun gelişimine de zarar verdiği görülür. Bu sistemle, çocuklar aile şefkatinden mahrum kalmayacak’’ diye konuştu. Gemici, sistemin tanıtımı için, Türkiye çapında afiş, broşür, el ilanı ve bilboard ile TRT'de bir dizi program yayınlanacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!