Kimse yanına yaklaşamadı! Fakülte önünde korkutan anlar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 15:06

Antalya’da AIDS hastası olduğu iddia edilen bir kişi, diş hekimliği fakültesine alınmadığını öne sürerek bir anda bıçakla kendine zarar vermeye başladı. AIDS hastası olduğu için polis ve sağlık ekibinin müdahale edemediği kişiyi olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Ali Çam ikna etti

Haberin Devamı

Bugün saat 10.20 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde meydana gelen olayda 40 yaşındaki İsmail R., dişini tedavi ettirmek için fakültenin önüne geldi. Kapıda bulunan görevliler tarafından içeriye alınmadığını iddia eden adam, görevlilerle tartışmaya başladı.

KENDİNİ KESMEYE BAŞLADI

İsmail R. tartışma sırasında bir anda üstünü çıkartarak cebinden çıkardığı bıçakla kendini kesmeye başladı. Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için güvenlik şeridi oluştururken, fakülteye giriş ve çıkışlar durduruldu.

AIDS HASTASI OLDUĞU İÇİN KİMSE MÜDAHALE EDEMEDİ

Polisin ikna çabalarına aldırış etmeyip tehditler savuran İsmail R., defalarca karın bölgesini ve kollarını bıçakladı. AIDS hastası olduğu için kimsenin müdahale edemediği İsmail R., ‘Kimliğimi verin, savcıyı çağırın’ diye bağırmaya başladı.

SAVCI İKNA ETTİ

Haberin Devamı

Bir süre sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Ali Çam, psikolojik sorunları da olduğu öğrenilen İsmail R. ile konuşmaya başladı. Hasta adamın derdini dinleyen Ali Çam, tedavi sözü vererek İsmail R.'yi ikna etti. Elinden bıçağı atan adam, üstünü de giyinerek 112 ekipleri eşliğinde ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

KANLARA BASMAMAK İÇİN UĞRAŞTILAR

Daha önce de fakülte önünde benzer olaylar yaptığı öğrenilen İsmail R.'nin hastaneye kaldırıldıktan sonra, fakültenin giriş ve çıkışları tekrar açıldı. Bu sırada fakülte kapısı önünde adamın yere akan kanlarını gören vatandaşlar, basmamak için gayret gösterdi.

"HASTANIN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR"

Olayla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürsat Er, kişinin kendilerince bilinen birisi olduğunu belirterek, "Hastanın psikolojik sorunları var. Hastanede de takip ediliyor. 10 Mart’ta günü bize tedaviye geldiğinde 2 tane diş dolgusu yapılmak isteniyor. Randevusuz geldiği için personelimiz biraz beklemesini istiyor. bugün de kliniğimizin birini boşalttık, kendisine yardımcı olabileceğimizi söyledik. Tedaviyi yine kabul etmedi. Malumunuz şov benzeri bir olay oldu. Hoş bir olay değil. Biz hastalar arasında ayrım yapmıyoruz. Biz hastaya elimizden geleni yaptığımız halde, böyle bir olayın olması üzücü. Buradaki hastalarımız da çok korktu. Yardım etmeye çalışıyorsunuz hasta yardımı kabul etmiyor" dedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!