Kim oluyor bu Zafer efendi!

Güncelleme Tarihi:

Kim oluyor bu Zafer efendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Zafer Baysal Kaptan Pilot. THY Akaryakıt Başkanı. 24 personeli olan bir görevde Başkanlık payesi verilmiş. Kaptanlığı geldiği gün Başkanlık koltuğuna oturmuş. Sonra da büyük hazım sorunları yaşamaya başlamış. Geçtiğimiz aylarda Amerika'dan yolcu olarak dönerken, first ile businnes arasında gidip gelen oğlunu, (O kocaman bir adam) A340 uçağının Purser'ı ikaz edince hır çıkarmış. Zafer Efendi, iki bölüm arasında, özellikle businnes'den first'e geçişin yasak olduğunu bilmesine rağmen, kendi şirketinin kurallarını çiğnemiş. Uçaktan iner inmez de tam 21 yıllık Kabin Amiri, o uçağın Purser'ı İnci Karamete'yi şikayet etmiş. Ağırlığını koyup evli bir çocuk annesi İnci Hanım'ı işinden ettirmiş. Bir kaç hafta önce de uçuşa giderken koridorda tesadüfen önünde yürüyen kabin memuru Y.Ö.'ye ‘‘Çekil önümden'' diye bağırarak azarlamış. Başka bir uçuşta yine bir hostese, ‘‘Sıcak yemeğimle sıcak ekmeğim aynı anda gelecek'' diye bağırmış. Kısaca hazımsızlıktan kaynaklanan hırçınlığını her fırsatta sergiliyormuş.

Bu Zafer Efendi, bazılarının çantalarını taşıyarak geldiği yerde tutunurken öyle şımarmış ki, yıllarca uğraşılarak gerçekleştirilen Pilot-Kabin Memuru saygı ve sevgisini, düşmanlığa çevirmeye başlamış. Dr. Cem Kozlu döneminden başlayarak Erman Yerdelen'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemlerde, Genel Müdür Atilla Çelebi ile elele vererek gerçekleştirdikleri bu anlayışın tek kelime ile içine etmiş. İşte bunların yakın tanığı olduğum günlerden birinde, Van'dan dönerken pilot anonsu kulaklarımda yankılar yaptı. Bir Boeing 737 uçağındaydım ve pilot şöyle diyordu:

‘‘Kabin ekibi arkadaşlarım, kalkış için yerlerinize lütfen.''

İki farklı kelime vardı. Biri "Arkadaşlarım" diğeri "Lütfen". Bir uçaktaki ekip disiplini bu iki kelimenin arasındaydı aslında. Bağırıp çağırmakta değil... Ama anlaşılan Zafer Efendi'nin kültürü ve terbiyesi oralarda bir yere on numara küçük geliyordu...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!