Kilit adamdan rest

Güncelleme Tarihi:

Kilit adamdan rest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bülent Orakoğlu, ABD'den döner dönmez, ‘‘Türk Watergate''iyle ilgisinin olmadığını iddiaların yalan olduğunu öne sürdü. Orakoğlu, ‘‘Genelkurmay ve Köşk'ün telefonlarının dinlendiğini söyleyenleri, iddialarını ispatlamaya çağırıyorum'' dedi.

Türk Watergate'inin baş kahramanı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstahbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, dün Türkiye'ye döner dönmez, hakkındaki tüm iddiaların yalan olduğunu bildirdi ve herkesin bildiklerini kanıtlamasını isteyerek ‘‘Hodri Meydan'' dedi.

Orakoğlu, eşi Fatma ve kızı Burcu ile dün 10.15'de THY'ye ait bir uçakla, ABD'den Türkiye'ye döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kendisini Ankara'ya götürecek uçağı 1 saat 45 dakika bekleyen Orakoğlu, gazetecilerin eşi ve kızını kendisiyle birlikte görüntülemelerinden kaçındı. Orakoğlu'nun eşi ve kızı, araçla iç hatlar bölümüne götürülürken, kendisi, uçağın kapısında karşılayan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Kırmacı tarafından Dışhatlar Terminali Pasaport Kısım Amirliği'ne götürüldü ve buradan Ankara uçağına geçti. Orakoğlu, 13.30'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Normal VİP otobüsünün dışında özel bir araçla uçaktan dış hatlar terminaline getirilen Orakoğlu'nun pasaport kontrolü de özel bir odada yapıldı. Yanında eşi ve çocuğu bulunmayan Orakoğlu, bir özel otomobille Esenboğa'dan ayrıldı.

İSPAT ETSİNLER

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orakoğlu, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, ‘‘Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün telefonlarının dinlendiğini söyleyen herkesi, iddialarını ispatlamaya çağırıyorum'' dedi. 2559 Sayılı Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu'nun 7'nci maddesine göre görev yaptığını belirten Orakoğlu, ‘Genelkurmay'ın ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün telefonlarının dinlenmesi talimatını siz mi verdiniz? Bilginiz var mıydı?' sorusunu, şöyle yanıtladı:

‘‘Bunların hepsi yalan ve kasıtlı haberlerdir. Ben bunları basında okudum. Düşünebiliyor musunuz? Böyle birşey olabilir mi? Bu konuda Sayın Bakınımızın (Bayındırlık ve İskan Bakânı Yaşar Topçu) da yanıltıldığı kanaatindeyim. Sözü edilen o yetkili emniyet görevlisi kimse, onun ismi açıklansın. O da bunu ispat etsin. Herkes, söylediklerini ispat etsin. Hodri meydan diyorum.''

TELEFON DİNLEMEDİK

Gelişmeleri değerlendirdikten sonra gerçekleri gazetecilere açıklayacağını söyleyen Orakoğlu, 30 yıllık devlet hizmeti boyunca hiçbir cezası olmadığını, buna karşılık sayısız takdirnamesi bulunduğunu belirtti. Orakoğlu, ‘‘Çalıştığım yerlerde bütün vatandaşlarımız ve ilgililer bizim çalışmamızın şekil ve şartlarını bilirler. Benim zamanımda hiçbir kanunsuz işlem yapılmamış, hiçkimsenin telefonu dinlenmemiştir'' dedi. Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün dinlenmesiyle ilgili herkesi iddialarını ispat etmeye çağıran Orakoğlu, ‘Sayın Akşener, sizden telefon dinlenmesi için bir talepte bulundu mu?' sorusunu, ‘‘Hayır efendim, hayır... Söylüyorum, benim zamanımda kanunsuz hiçbir işlem yapılmamıştır, hiçkimsenin telefonu dinlenmemiştir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!