Kilis'te kimyasal koku dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Kiliste kimyasal koku dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 12:25

Kilis’te bir hurdacının kestiği mutfak tüpünden yayılan ağır kimyasal koku, çevredeki 4 okulun 2 gün süreyle tatil edilmesine neden oldu, vatandaşlar evlerini terk ederken, zehirlenen 20 kişi ise ayakta tedavi gördü.

Haberin Devamı

KOKU YÜZÜNDEN OKULLAR TATİL EDİLDİ / Foto Galeri

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Güveniş Sokak’ta dün akşam saatlerinde hurdacı Tuncay Seyrekbasan, satın aldığı menşei henüz belirlenemeyen bir mutfak tüpünü kesti. Tüpten akan sıvının ardından çevreye ağır bir kimyasal koku yayıldı. İhbar üzerine Sivil Savunma ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile belediye itfaiye ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı, ağır kokudan etkilenen 20 kişi ise götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi. Hurda deposu güvenlik şeridiyle çevrildi, koku yayan sıvıdan incelenmek üzere örnek alındı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağır kokudan etkilenen vatandaşlar ise evlerini terk ederek geceyi başka semtlerde oturan akraba ve yakınlarının yanında geçirdi. Kokunun devam etmesi üzerine bugün çevrede bulunan Gazi, İnönü Ziraat ve Mehmet Keçik İlköğretim okulları ile Endüstri Meslek Lisesi 2 gün süreyle tatil edildi. Sabah okula gelen öğrenciler evlerine gönderildi. Bir çok esnaf da işyerini açmadı.

Kilis Vali Vekili Erkan Çapar, ağır koku nedeniyle mahalledeki evlerin büyük çoğunluğunun boşaltıldığını, 4 okulun tatil edildiğini söyledi. Olayla ilgili hurdacı Tuncay Seyrekbasan da gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

GAZ ÇÜRÜMÜŞ

Haberin Devamı

Kilis Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ni etkileyen ağır koku ile yapılan ön incelemenin tamamlandığını açıkladı. Çapar, mutfak tüpündeki gazın uzun süre içinde kalmasından dolayı çürüyerek gaz özelliğini kaybettiğini ve sıvı hale geldiğini, tüpün kesilmesiyle de bu sıvının hava ile temas etmesi sonucu ağır ve rahatsız edici kokuya yol açtığını söyledi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince olay mahallinde cihazı ile yapılan ölçümlerde, insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir kimyasal gaz tespit edilmediğini de belirten Çapar, bilimsel ve kesin bir tespitin yapılabilmesi için olay yerinden alınan su ve toprak numuneleri ile birlikte tüpün TÜBİTAK’a gönderildiğini belirtti.





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!