Kilisede kayıp çocuklar için dua

Güncelleme Tarihi:

Kilisede kayıp çocuklar için dua
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 14:21

ERMENİ cemaatinin katkılarıyla restore edilen ve dün açılışı yapılan Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde bugün de Pazar Ayini yapıldı. Ayinde, 21 Eylül'den beri kayıp olan 2'si kardeş 3 çocuğun sağsağlim bulunması için dua edildi.

Başta İstanbul olmak üzere değişik kentlerden gelen çoğunluğu kadın yaklaşık 300 Ermeni, Caferbey Mahallesi'ndeki kiliside yapılan Pazar Ayini'ne katıldı. Aslen Kayserili olan Papaz Zaven Bıçakçı'nın yönettiği ayinde, İstanbul'dan gelen Başpapaz Müron Ayvazyon, Papaz Kebor Çınaryan da hazır bulundu. Beyoğlu Lusavoriç Korosu da dua ve ilahiler seslendirdi. Ayinde, eşarbında, ‘Seni Seviyorum İsa’ yazan kadın ilgi çekti.

Yaklaşık 4 saat süren ayinde konuşan Papaz Zaven Bıçakçı, insanlığın kavgalarla boğuştuğunu, sevgisizliğin her tarafı sardığını söyledi. Bu kilisenin kendisi için önemli olduğunu belirten Papaz Bıçakçı, “Bu kilisede vaftiz oldum, büyüdüm. Buraya gelince akrabalarımı, arkadaşlarımı, dostlarımı görüyorum. Bu kiliseye gelince kendimi görüyorum. Buraya sahip çıkarsanız, geleceğinize sahip çıkarmış olursunuz. Böyle olursa gelecek bizim için korkutucu olmaz” dedi.

Kendisinin Kayserili olması nedeniyle Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamak için gittikten sonra kaybolan 3 çoçuk için dua edilmesini isteyen Papaz Zaven Bıçakçı, “O çocuklar bulunsun ki hemşerilerim sevinsin, aileleri mutlu olsun. Hasta olan Mutafyan için de dua edelim” diye konuştu.

Dilek mumlarının yakıldığı ayinde, papazların verdiği şaraba batırılmış ekmekten yenildi. Bazı kadınların dua ederken ağladığı görüldü. Ayinin ardından gelenlere, mangalda sucuk ekmek ve ayran ikram edildi.

Kilisenin önünde bir kadın tarafından sakız satıldı. Kiliseye gelen ve Kayseri Lisesi'nden 1965'te mezun olan CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, sınıf arkadaşı Ohannes Arpacı ile bir süre görüştü. Şevki Kulkuloğlu, “Ohannes ile sürekli görüşüyoruz. Beni kandil gecelerinde arar, kandilimi tebrik eder. Diğer kutsal günlerimde de mutlaka arar. Ben de onu bu kutsal gününde yalnız bırakmak istemedim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!