Kilis'e iki roket mermisi düştü

Güncelleme Tarihi:

Kilise iki roket mermisi düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 09:46

Kilis’e bu sabah Suriye tarafından atılan üç roket mermisi düştü. Sabah saat 09.40 sıralarında Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu noktaya düşen roketlerin patlamasının ardından bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kilis Valiliği, olayda 2’si ağır 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan biri akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Suriye'den atılan roket mermilerinden biri Otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Kilis Valiliği, olayda 2’si ağır 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan biri akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kilise iki roket mermisi düştü

 

Haberin Devamı

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Mermilerin düştüğü bölgede binalar ve bazı araçlarda hasar oluştu.

Kilise iki roket mermisi düştü

Bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Kilise iki roket mermisi düştü

TSK SURİYE'DEKİ DAEŞ HEDEFLERİNİ VURDU 

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, TSK'ya bağlı Kilis sınır hattındaki topçu bataryaları, dün akşam ve bu sabah Suriye'den atılan roket mermilerinin Kilis'teki muhtelif bölgelere düşmesinin ardından, Halep'in Azez ilçesindeki DAEŞ hedeflerini vurdu.
Türkiye-Suriye sınır hattında konuşlu 40 kilometre menzilli Obüs topçu bataryalarından Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yoğun top atışı yapılıyor.

Güvenlik kaynakları, top atışlarıyla Soran, Ehtemlat, Dabık ve Akterin köyleri civarındaki DAEŞ mevzilerinin hedef alındığını belirtti.
Angajman kuralları gereği DAEŞ hedeflerine misliyle karşılık verilmesine karşın, terör örgütü militanlarının, ellerindeki seyyar havan toplarının yerini sürekli değiştirdiğini belirten güvenlik kaynakları, TSK unsurlarının tespit edilen yeni hedefleri imha ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Kilise iki roket mermisi düştü

HALK VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM BAŞLATTI

Öte yandan Kilis’te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine tepki amacıyla Kilis Valiliği önünde toplandı. Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyip, roketlerin sınırı aşmasına tepki gösteren vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Kilise iki roket mermisi düştü
GERGİNLİK SONA ERDİ

Kilis’te peş peşe roket mermilerinin düşmesine tepki için yürüyüş yaparak geldikleri Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapan yaklaşık 2 bin kişilik grup, 2 saat aradan sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Zaman zaman güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşanan eylemde, roket mermilerinin kente düşmesine tepki gösterildi. Gaziantep’ten de takviye olarak giden polisler ile İl jandarma Komutanlığı’nda görevli jandarmanın zırhlı araçlarla Valilik ve çevresinde yoğun önlem aldığı eylem olaysız sona ererken, kalabalığı yönlendirdiği gerekçesiyle bazı kişiler de gözaltına alındı. Gerginliğin sona erdiği kentte güvenlik güçlerinin önlemi sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!