Kılılçdaroğlu: "Başbakan'ın itiraflar dönemi başlayacak"

Güncelleme Tarihi:

Kılılçdaroğlu: Başbakanın itiraflar dönemi başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 12:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilere seslenerek, “Emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bizim iktidarımızda emeğinizin karşılığını alacaksınız” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Mersin mitingine katılmak üzere geldiği Adana Havalimanı'nda çok sayıda partili tarafından karşılandı. Daha sonra seçim otobüsüne binerek Mersin'e hareket eden Kılıçdaroğlu, Tarsus'a bağlı Yenice beldesinde halka hitap etti.

“Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracaklarını” söyleyen Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'dan sonra Türkiye'ye temiz siyaset anlayışı getireceklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Biliyorum ki Yenice halkının büyük çoğunluğu çiftçilikle uğraşıyor. Bizim iktidarımızda halkın alın teri değer bulacak. Sizlerin büyüklüğünü ve çalışkanlığını biliyorum. Ama emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bizim iktidarımızda emeğinizin karşılığını alacaksınız. Sizin için yola çıktık, sizin için mücadele edeceğiz.”
İktidara gelmeleri halinde çiftçilerin kullanacağı mazotu 1,5 TL'ye düşürecekleri vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Bunları yazın bir yere, göreceksiniz” dedi.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, “Hiç meraklanmayın bunları dinletiyorum zaten. Kimyasını bozdum. Artık Recep Tayyip Erdoğan'ın itiraflar dönemi başlayacak” ifadesini kullandı.

Daha sonra Mersin'e hareket eden Kılıçdaroğlu'nun yolu bazı yerlerde partililer tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine seçim otobüsünden halkı selamladı.

Bu arada, Yenice mevkisindeki bir fabrikanın kapatılması nedeniyle işten çıkarıldıklarını savunan bir grup işçiyle de görüşen Kılıçdaroğlu, işçilerin sorunlarını dinleyerek, çözüm için destek sözü verdi.

Kazanlı beldesinde de bir grup biber üreticisi ürünlerinin para etmediğini öne sürerek, Kılıçdaroğlu'nun geçişi sırasında kasalar dolusu ürünü yola döktü. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünü durdurarak üreticilerin sorunlarını dinledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!