Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 08:27

CHP Genel Başkanı ve beraberindekilerin 'Adalet Yürüyüşü'nün ikinci günü tamamlandı. Grup Kahramankazan ilçesi yakınlarında oluşturulan kampa ulaştı. CHP lideri yol üzerinde verdiği molada teşkilatına seslenerek provokasyon uyarısı yaptı ve "Tahriklere kapılmayın. Bizim amacımız belli. Herkese adalet için yürüyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nu yürüyüşünün ikinci gününün ardından bir ortopedist spor hekimi kontrol etti ve çeşitli bacak egzersizleri önerdi.

Haberin Devamı

20:00: CHP Genel Başkanı ve beraberindekilerin 'Adalet Yürüyüşü'de ikinci gün Kahramankazan ilçesinin yakınlarında kurulan kamp yerinde tamamlandı. Yol kenarındaki açıklık alana kurulan kamp bölgesinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik önlemleri arasına bugün TOMA'nın da eklendiği görüldü.

Öte yandan CHP lideri kamp yerinde bulunan ve kendisi için hazırlanan karavanda ortopedist bir spor hekimi tarafından kontrol edildi. Doktor kemal Kılıçdaroğlu'na çeşitli bacak egzersizleri tavsiye etti.

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre günlük yürüyüş ve mola mesafeleri de profesyonelllerden görüş alınarak belirlendi.

MİNİBÜSÜ ÇAMURA BATAN VATANDAŞA VEKİLLER YARDIM ETTİ

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet’ yürüyüşü sırasında minibüsü çamura batan vatandaşa vekiller ve yürüyüşe katılanlar yardım etti. Kurtarma çalışmaları sırasında ortaya renkli görüntüler çıktı.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Adalet’ yürüyüşünün 2’nci gününde renkli görüntüler ortaya çıktı. Yürüyüşün yaklaşık 15’nci kilometresinde yol kenarında bir vatandaşın aracının çamura battığını fark eden CHP’li vekiller ve katılımcılar yardıma koştu. Çamura saplanan minibüsü kurtarmak için CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Aykut Erdoğdu’nun yanısıra bazı CHP’li vekiller ve vatandaşlar el ele minibüsü kurtarmak için seferber oldular. Uzun süre bulunduğu yerden çıkarılmaya çalışılan minibüs için çabalar yeterli olmayınca çekici çağrıldı. Daha sonra vekiller ve vatandaşlar yürüyüşe devam etti.

15.00:
Kılıçdaroğlu, Saray ilçesinde üç saat mola verdi. Kendisi için hazırlanan karavanda dinlendi.  Yürüyüşçülere kumanya dağıtılırken, dinlenme sırasında sık sık İzmir Marşı söylendi. Saat 15.00 civarında yeniden yola çıkan yürüyüşçülere Gazeteci ve Yazar Hasan Cemal ile DSP eski Genel

Başkanlarından Zeki Sezer ile birlikte yeni yüzler de katıldı.

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı
Kılıçdaroğlu, Kahramankazan tabelasının altında bir açıklama yaparak 15 Temmuz’da şehit olan 249 vatandaşı andı.  Partilileri de olası provokasyonlara kapılmamaları konusunda şöyle uyardı:  “Teşkilatımıza sesleniyorum. Tüm arkadaşlarımıza sesleniyorum, tahriklere kapılmayın, bizim amacımız belli. Herkese adalete için yürüyoruz”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı
Merve Kavakçı'nın eşi olan ve KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam ile Mazlumder'in eski başkanı, eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal'ın  da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyüşü sürdürdüğü görüldü.

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

Yürüyüşe belirli aralıklarla mola veren CHP lideri kendisi için hazırlanan karavanda dinleniyor. 

11:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü bu sabah 08.00'de başladı. Ankara'nın KahramanKazan İlçesine doğru yürüyüşe geçen Kılıçdaroğlu'nu, iki bin kişiyle başladığı ikinci günde kendisi ellerinde Türk bayraklarıyla yol boyu vatandaşlar karşıladı. Yeni katılımcılarla birlikte yürüyüşçülerin sayısı yaklaşık 7 bini buldu. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

YOĞUN GÜVENLİK

Polisin yoğun güvenlik önlemleri de devam ediyor. Kortejin önünde yer alan çevik kuvvet ekipleri yol üzerinde bekleyen herkesin üzerini arıyor. Ayrıca yol kenarlarındaki boş araçlarda da arama yapılıyor. Sol tarafta ise hem polis hem de parti araçlarıyla yürüyenlerin güvenliği sağlanıyor. Kortejin sorumluluğunu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba üstlenirken, yürüyüş düzenini ve sloganları denetliyor. Ana sloganı ise "Adalet" oluşturuyor.

İLK MOLA SUSUZ KÖY'DE

Kılıçdaroğlu ilk molasını 5.5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara çıkışında Susuz Köy yakınlarında verdi. Bir ağacın altında, sandalyede yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Otoyol kavşağında Kılıçdaroğlu'nu vinçlere tutturulmuş, "Sen Anadolu'nun Kemalisin. Yalnız değilsin. Seninleyiz, peşindeyiz" yazılı devasa bir pankart karşıladı. Bu pankartı asan işçilerin ellerinde ise "Adalet" yazılı dövizler bulunuyordu.

Haberin Devamı

DOKTOR VEKİLLER DE YÜRÜYOR

69 yaşındaki Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyenler arasında Doktor Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Mehmet Göker gibi isimler de bulunuyor. Ayrıca hem Kılıçdaroğlu hem de diğer yürüyüşçülerin olası sağlık sorunlarına karşın ambulans eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı
AK Parti kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder'in eski başkanı, eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Merve Kavakçı'nın eşi olan KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı. (Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ)

DEVLET BAHÇELİ'YE YANIT VERDİ

Devlet Bahçeli,  CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüme kararı alan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" demişti.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah Bahçeli'nin sert eleştirilerine "Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar, sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken, yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken, yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz" diye yanıt verdi.

"BUGÜN 22 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ"

CHP lideri yoruldunuz mu sorusu üzerine "Hiç yorgunluk hissetmiyoruz, dersek doğru değil. Gerçekçi olmak lazım; ama yorulduk, diye ah vah edecek halimiz yok. Son derece dinamik, yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. İnsanlar eğlendi. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz. Dün dinlenmeden, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün belli etaplar dinlenmeyle geçirilecek sonra asıl yere ulaşılacak. Toplam yürüyeceğimiz kilometre, 22 olacak. Bugün 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşe değişik illerden güzergah üzerinde katılım da olacak" dedi. 

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

25 GÜNDE, 428 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta başladı. Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı. 

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı
Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

GÜNDE 18-20 KİLOMETRE

Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e “Ortalama günde 18 - 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek. Yürüyüşün 25 günde tamamlanması bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi hipodrom mevkiinde kurulan kampta geçirdi. Kılıçdaroğlu için özel bir karavan getirildi ve parti otobüsüne adalet yazısı giydirildi. Yürüyüşe destek verenler için Ankara Hipodrom alanında kamp kuruldu. Alana çadır kuran Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi mensupları çay ikramında bulundu.

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

Kılıçdaroğlu, "Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor. Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz. Bu güzelliği inşallah İstanbul’a kadar götüreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı

DÜN OĞLU VE NİŞANLISI DA KATILDI

Yürüyüşün ilk gününe Kılıçdaroğlu’nu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da katıldı. Selvi Kılıçdaroğlu bir süre sonra yürüyüşü bırakırken, oğlu ve gelini yürüyüşe gün boyunca devam etti.


Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı


Kılıçdaroğlunun yürüyüşünde ikinci gün tamamlandı


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR



BAKMADAN GEÇME!