Kılıçdaroğlu'ndan tutuklama kararına tepki: Utanca sebep olmayın

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan tutuklama kararına tepki: Utanca sebep olmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 22:06

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için başlattıkları açlık grevlerinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın aileleriyle görüşmelerine izin verilmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı bir mesajla tutuklamalara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ANITA ÇIKAN YOLLAR KAPALI

Özakça ve Gülmen’in grevlerine başladıkları Ankara’daki Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’na çıkan bütün yollar 3 gündür TOMA’larla ve çevik kuvvet ekiplerince kapalı tutulurken, dün de gerginlik yaşandı. Eğitimcilerin tutuklanmasını protesto eden ve grevin başladığı ilk günden bu yana saat 13.30’da yapılan açıklama için alanda toplanan grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Destek için alanda bulunan CHP’li milletvekilleri, polisle yaşanan gerginlik üzerine oturma eylemi başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından eğitimcilerin tutuklanmasına ilişkin şu mesajı paylaştı:

“Adaleti yok ettiğinizi biliyorduk ama Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı tutuklayacak kadar vicdansız olmak sizin için bile zor olmalı. Açlık grevindeki iki eğitimcinin tutuklanmaları değil göreve iade edilmeleri gerekiyor. Unutulmayacak bir insanlık utancına sebep olmayın. Hükümet, günlerdir açlık grevinde olan iki gencimize işlerini iade etmek yerine, onları tutuklatarak vicdansızlığını gözler önüne sermiştir.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlundan tutuklama kararına tepki: Utanca sebep olmayın

GÖRÜŞ İZNİ İÇİN BEKLEDİLER

Esra Özakça, Twitter hesabından Sultan Özakça, Nuriye Gülmen’in annesi Cemile Gülmen ve kardeşi Beyza Gülmen’le savcılıkta beklediklerine ilişkin fotoğraf paylaştı. Esra Özakça fotoğrafı, “Sabahın erken saatlerinden beri adliyede ilk görüş izni almaya çalışıyoruz, hâlâ alamadık. Beklemeye devam ediyoruz. OHAL bahane ediliyor!” notu ekledi.

BAKMADAN GEÇME!