Kılıçdaroğlu'ndan tarihi konuşma

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan tarihi konuşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 11:20

Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan adayı olduğu CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda partililere seslendi.

Haberin Devamı

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı tarihi konuşma:

Baykal’a borcumuz

Baykal’a yapılan komplonun failleri henüz ortaya çıkmadı. O failleri bulmak boynumuzun borcudur. Hükümete düşen görev de eğer komplo yoksa failleri ortaya çıkarmaktır. Yoksa CHP iktidarında bunun hesabını da soracağız.

İlk yer Zonguldak

Recep Bey, “Bu yörenin insanları bu tür olaylara alışık. Ölüm mesleğin kaderinde var” diyor. Nasıl oluyor da dünyanın hiçbir yerinde kader olmayan Zonguldak’ta kader oluyor. Hayatlarını kaybeden işçilerimizin kederli ailelerine başsağlığı diliyorum; merak etmesinler iş sağlığı ve güvenliği nedir, biz onlara öğreteceğiz. Kurultay’dan sonra ilk ziyaret edeceğim yer emeğin başkenti Zonguldak olacaktır.

Kasımpaşalılar

 Başbakan geçen gün her halde ülkeyi yönetmekte zorlandı ki CHP’nin içişleriyle uğraşmaya başladı. Benim tanığım hiç bir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz, bel altından vurmaz. Kasımpaşalı unvanını ondan almak Kasımpaşalıların görevidir. Korku toplumu değil, sevgiyi egemen kılacağız.
Gözünü seveyim

Haberin Devamı

Recep Bey ekonomi bilmiyor; ekonomiyi bilen bir insanı ülkeyi yönetmesine hazır mısınız? O zaman bunları sandığa gömmeliyiz. Recep Bey ‘Her üniversiteyi bitiren iş bulacak, diye bir kural yok’ diyor. Gözünü seveyim Recep Bey, halk çocukları ne olacak? Onların havuzlu villaları mı var? Fakirlik edebiyatıyla iktidara geldiler, sonra bunu unuttular. Sözünü tutmayan mert biri değildir.

Arazilere sulanma

Doğu ve güneydoğudaki kamu yatırımlarını ortadan kaldırdık, gençlerimize ‘Teröre gidebilirsiniz’ diye yol gösterdik. Önce bunlara son vereceğiz. Mayınlı araziyi topraksız köylüye dağıtacağız. Recep Bey mayınlı araziler işine sulanmasın.

Etnik uyarı

Siyasetin odağına etnik kimliği ve inançları koyan siyaset, toplumu dinamitleyen siyasettir. Hiç kimsenin, kendi baba ve annesini seçme özgürlüğü yoktur. Böyle bir ortamda siz hangi gerekçeyle etnik kimliği siyasetin ortasına koyarsınız? Doğu ve güneydoğudaki ayrışma politikalarını kaldıracağız, göreceksiniz kucaklaşacağız.

AKP emekli

Haberin Devamı

Emekliler ilk seçimlerde AKP’yi malûlen emekli etmek zorundadırlar. Emeklilere, milli gelir artışından pay vermek CHP’nin boynunun borcudur. Emekliler ‘Geçinemiyoruz’ diyor. İyi de neden o zaman AKP’ye oy veriyorsun. Hakkını ben savunuyorum. Ben bitirilmek istenen esnaftan da oy istiyorum.

Hesap verecekler

AKP halka hesap verecek. Soyula soyula üstümüzde bir şey kalmadı. Sonuna kadar gideceğiz, kaçarlarsa kaçtıkları yere kadar gideceğiz. Yoksulluğu aile sigortası yoluyla çözeceğiz. Yoksul yoksulluğunun giderilmesini devletten isteyecek.

Faşizme geçit yok

Korku imparatorluğunun hukuksal imkanlarını hazırlamaya çalışıyorlar. Herkes konuşmaktan korkuyor; bunun adına da demokrasi diyorlar. Bu demokrasi mi faşist yönetimi mi? Faşizme geçit yok. Demokrasiyi kuracağız.

Haberin Devamı

Tayyip Radyo TV

AKP iktidarından önce yandaş medya kavramı yoktur. CHP iktidarında, besleme medya ortadan kalkacak. Çünkü, medya halkın sesi değil, Sevgili Recep’in sesi. TRT’nin yeni adı da Tayyip Radyo Televizyon’dur.

Sendikalı yapacağız

İstanbul’da merdiven altlarında başörtülü genç kızlarımız üretim yapar. Siz hiç Recep Bey’in “Bu kızları kayıt dışı çalıştırıyorlar, onları kayıt altına alalım” dediğini duydunuz mu? İşte başörtüsünü bunlar sömürüyor. Merdiven altında çalışan bu kızlarımıza gideceğiz ve onları sigortalı, sendikalı yapacağımızı söyleyeceğiz.

Kalpazandan olmasın

Yalan düzeniyle mücadele ettiğimiz için korkuyor Recep Bey ama korksun, korkmaya da devam etsin CHP iktidarı geliyor artık. Siyasi ahlak yasası getireceğiz, Mecliste ahlaksızların sahtekârların yeri yoktur. Bu yasa çıksın ki sahte faturacıdan maliye bakanı, ‘Ali Dibocu’lardan adalet bakanı, kalpazandan da Başbakan olmasın. Kesin hesap komisyonu kuracağız; başkanı da anamuhalefet partisinden olacak.

Haberin Devamı

Villalı mağdur

7 yıldızlı otellerde tatil yaparsın, havuzlu villa da oturursun, lüks düğünler yaparsın, adam mağdur. İkinci uçağı alıyor Recep Bey ama yine de mağdur. Çocuğun yurt dışında okur; ama yine de mağdur. Peki yoksullar, işsizler, emekliler, sokakta kağıt toplayanlar; dershane parası ödeyemediği için hapse giren, çocuğu intihar eden aile mağdur değil mi?

Ben yok, biz

3Y ile mücadele edeceğiz dediler. Bunlar Y’den yemeyi anladılar. 3 defa yediler. Artık bir yürüyüş başlattık; kul hakkı yemeyen bir yürüyüş. Buna inanan bütün yurtseverler, soyulmaktan bıktıysa CHP çatısı altına gelsin. Önce birleşeceğiz. Türkiye hepimizle gurur duyacak. Ben yok biz varız.

Haberin Devamı

Bu koltuğun zorluğunu biliyorum

Teşekkür konuşmasında çok ağır bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Mustafa Kemal’in, İnönü’nün, Bülent Ecevit’in, Deniz Baykal’ın koltuğunda oturacağım. Bu koltuğun zorluğunu biliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı, kendisi için değil. Bunu yapacağız. Artık mücadeleyi ülkenin her tarafına götüreceğiz ve çalışacağız. Bana düşen sorumluluğun bir parçası da size düşüyor. Hep beraber mücadele etmek beraber yola çıkmak zorundayız. İktidar koşusunun asıl aslanları, kaplanları sizlersiniz. Eğer bu mücadeleyi sağlıklı götürürsek, halkla kaynaşırsak, halkının terini, kokusunu bedenimizde, ruhumuzda hissedersek çözemeyeceğimiz hiç bir anahtar yoktur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!