Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 14:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Bir post modern dikta döneminden geçiyor. Bir kişinin egemenliği var. CHP dışında kimse ses çıkartamıyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ TAMAMI

Başbakan kongresinde gazetecilere tasmanızı biz çıkarttık dedi. Bir iki gazeteci dışında kimse buna ses çıkartmadı. Türkiye’de gazetecilere böyle bir hakaret ilk kez yapılıyor. Bunu ben  içime sindiremiyorum.

Şimdi de Fazıl Say’ı hapse atmak için uğraşıyorlar. Fazıl Say’ı hapse atmazsanız namertsiniz. O savcı Fazıl Say kimdir biliyor mu acaba. Şimdi bunlar topluma çeki düzen vermek, toplumu baskı altına almak istiyorlar.

Özel yetkili mahkemeler adaletsizlik dağıtıyor. Bu mahkemeler iktidarın sopası olmuş durumda. Özel yetkili mahkemelerde yargılananlar adalet istiyor, bu mahkemeler ise sahte delillere itibar ediyor. Engizisyon mahkemeleri bile daha adildir. O yargıçlar çocuklarına dahi hesap veremeyeceklerdir.

ULUDERE OLAYI

Haberin Devamı

Aylardır sorduk istihbaratı kim verdi diye ABD’de bir gazete açıkladı istihbaratı ABD verdi diye. Hemen yalanlama yaptılar. ABD ise yalanlamadı.

Haber Obama’yı zor duruma sokuyormuş. Sana ne Obama’dan. Zor duruma sokuyorsa çıkar Obama’nın sözcüsü yalanlar…

Başbakan dedi ki Uludere’de insanlar öldürüldü benim sonradan haberim oldu. Müthiş bir itiraf. Eğer bir ülkeyi yöneten kişi taşeronların talimatıyla yönetiyorsa kendini Başbakan olarak görmesin. Nasıl başbakansın sen. Bir başbakanın nasıl aciz konumda olduğunu kendisi itiraf etti.

ULUDERE YAKANDA OLACAKTIR

Sayın İdris Naim Şahin çıktı açıkladı. Açıkladıkları kendi düşüncesi değil. Tepki gelince sazı bu kez Hüseyin Çelik aldı ve açıklamalar insani açıklama değil dedi. Bunlar şimdi Bakanlar Kurulu’nda oturacaklar. Hepsi insani biri değil.

Ve Başbakan’a bir soru, sen hangisinin dediğini doğru buluyorsun. Çık onu söyle. Demezsen sen ülkeyi yönetemiyorsun demektir. “Herkes susun ben konuşacağım” dedi ne dedi. Kürtaj bir cinayettin her kürtaj bir Uludere’dir. Gündem değiştirecek ya… Uludere ile ilgili bu milletten açıkça özür dilemedikçe bu senin yakanda olacaktır.

Haberin Devamı

Sen eninde sonunda hesabını vereceksin bu millete.

Sen o harekat merkezinde bir hükümet temsilcisi de bulundurmak zorundasın. Sorumluluktan kaçmak bu kadar kolay mı.

Uludere’ye gidiyorsun terörist diye teröristlerin arabasına ateş etmiyorsun sivil diye. Şu kafaya bakın. Teröristlerin aracı 100 kilometre gidiyor. Çivili bariyer de mi bulamadınız lastiklerini patlatacak. Bu kadar kısır sığ bir anlayış olabilir mi?

Bu iktidar döneminde 139 kişi faili meçhule kurban gitti. Dur ihtarına uymadığı için öldürülen kişi sayısı ise 428…

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!