Kılıçdaroğlu'ndan işsizlere iş bulmanın çaresi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan işsizlere iş bulmanın çaresi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 18:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizlere iş bulmanın çaresinin fabrikaların bacalarının tütmesinden geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'den Ankara'ya dönerken, Sivrihisar ilçesini ziyaret ederek bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın, “işsizliğe nasıl çare bulacaksınız?”sorusuna şu yanıtı verdi:

“İşsizlere iş bulmanın çaresi fabrikaların bacalarının tütmesinden geçer. Eğer sanayiyi geliştirirseniz, çiftçiyi, tarımı öldürmezseniz istihdam yaratırsınız. Şimdi biz satıyoruz, savıyoruz. Dışardan ürün alıyoruz. Pamuğu dışardan alıyoruz, canlı hayvan dışardan geliyor. İçerde kim çalışacak? Fabrikalar kapanıyor. Adana'da 15'e yakın fabrika kapandı, 30 bin işçi dışarda. Bu fabrikalar niye kapandı? Çünkü dışardan mal getirmek daha ucuz. Bunun hepsinin formülünü biliyoruz, hiç meraklanmayın. İstihdam nasıl yaratılır, yoksulluk nasıl sona erer, çiftçinin, emeklinin yüzü nasıl güler, hepsini biliyoruz. Hiç endişe etmeyin.”
Başka bir vatandaşın emeklilerin durumuyla ilgili sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarını en fazla dile getiren siyasetçinin kendisi olduğunu ifade ederek, iktidarlarında intibak yasasını çıkaracaklarını, emeklilerin milli gelirden pay almasını sağlayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında Ziraat Bankası'nı çiftçi lehine yeniden yapılandıracaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine de çiftçilerin kullandığı mazottan ÖTV almayacaklarını, çiftçilere mazotu 1,5 liradan vereceklerini kaydetti.
Kamyoncuların sorunlarını da bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, çoğu kamyoncunun mazot yerine 10 numara yağ kullandığını söyleyerek, bu problemlerle ilgili çözümleri de olduğunu söyledi.

Kahvehane önünde toplanan vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, adım adım Türkiye'ye gezdiğini ve ülkeye temiz siyaseti getirmeyi hedeflediğini belirterek, vatandaşlardan destek istedi.

Sivrihisar'ın “dünyanın merkezi” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu, ilçeyi daha sonra yeniden ziyaret edeceğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Nasrettin Hoca” kıyafeti giyen bir çocukla kameralara poz verdi. Kılıçdaroğlu'nun ilçeyi ziyareti sırasında Necmettin Erbakan'ın ölümü nedeniyle parti otobüsünden müzik yayını yapılmadı. Kılıçdaroğlu, daha sonra taziye ziyaretinde bulunmak üzere Ankara'ya Saadet Partisi Genel Merkezi'ne hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!