Kılıçdaroğlu'ndan flaş çağrı: 'Hollanda ile ilişkilerimizi lütfen askıya alın'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 15:16

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümete net, açık çağrıda bulunuyorum. Lafla peynir gemisi yürümez. Eğer Türkiye'nin bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, büyükelçiliğe gidemiyorsa Hollanda ile ilişkilerimizi lütfen askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Adana'da halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:;

Şimdi hükümete net açık çağrıda bulunuyorum. Lafla peynir gemisi yürümez. Eğer Türkiye'nin bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, büyükelçiliğe gidemiyorsa Hollanda ile ilişkilerimizi lütfen askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya, yine bizim bakanlarımıza engellemelerde bulunuyorlar.

Alman askerlerinin incirlik'te ne işi var? Bir daha söylüyorum. Bizim bakanlarımızı Türkiye'nin bakanlarını Almanya'ya sokmuyorlarsa, Alman askerlerinin İncirlik'te ne işi var? İsrail gibi, Rusya gibi olmasın. Gidip sonra özür dilemek olmasın. Söz söylüyorsan adam gibi arkasında duracaksın.

'HER SİYASİ PARTİNİN ORTAK GÖREVİ'

Sözü gelince büyük ülke, zamanı gelince özür dileyen ülke olmak istemiyoruz. Neden bunu söylüyoruz? Bu işin referandumla bir ilgisi yok, evet hayırla ilgisi yok. Bu iş milli bir iştir. Sağcısıyla solcusuyla, A partisiyle B partisiyle Türkiye’nin haklarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir. Biz görevimizi yerine getirmeye hazırız. 

Belediye başkanlarımıza şunu da söyledim. Nerede olursa olsun, her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Borcunuz ne kadar, alacağınız ne kadar; vereceksiniz…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!