Kılıçdaroğlu’ndan Demokrat Parti’ye ziyaret: Aynı gövdenin farklı dallarıyız

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’ndan Demokrat Parti’ye ziyaret: Aynı gövdenin farklı dallarıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 00:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün DP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Gültekin Uysal’la görüştü. Görüşmenin ardından iki lider, basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖNEMLİ YERİ VAR

“DP’nin bizim siyasetimizde çok önemli bir yeri var; Bayar’la başlayan Menderes, Demirel ve Özal’la devam eden... Bu geleneğin Cumhuriyet’e ve demokrasiye bağlılığı bizim için çok önemlidir. DP’nin CHP’nin köklerine baktığımızda aynı gövdenin farklı dallarıdır.” Kılıçdaroğlu ‘çatı aday’ konusunda da “Görüşülmedi. Biz geleceğe bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye teslim edilecek bir devlet değildir” dedi.

DP Lideri Uysal ise referandumda Türkiye’nin zihninde ‘hayır’ fikrinin berraklaştığını söyledi. Uysal, şöyle konuştu: “DP olarak bu temel değerler etrafında her zaman bir araya gelme fikrimizi ifade ettik. Erken seçim olacağı kanaatindeyim. Partiler, yarın seçim olacakmış gibi hazır olmalı. Bu sürecin yapılanmasında ana muhalefet partisi olarak CHP’nin önemli görevi var.”

ORTAK ANAYASA

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Uysal’a, “2019’da ‘hayır’ blokunu oluşturan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla parlamenter demokratik sistemi önceleyen yeni bir anayasa metniyle, vatandaşın önüne çıkmalıyız. Toplumun büyük kısmının uzlaştığı bir metinde mutabık kalabilirsek, 2019 sürecinde faydalı olacaktır” önerisinde bulundu. Uysal öneriye olumlu yaklaşırken, görüşmelerin genel başkan yardımcıları düzeyinde devam etmesi kararı verildiği kulislere yansıdı.

KÜRTLERLE BARIŞ

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, ziyarette HDP’yi ziyaret etmeyi düşüneceğini söyledi. “Terörle işlerini halletmeye çalışanlar, ayrılıkçılar ayrı, ama Türkiye Cumhuriyeti’ne, milli birlik ve beraberliği inanan Kürtlerle barışmak zorundayız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!