Kılıçdaroğlu'ndan belediyeye anında yanıt

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan belediyeye anında yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 17:57

İETT’nin 350 otobüs alımında usulsüzlük yapıldığını iddia eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Yargı kararlarını uyguladık” açıklamasının hemen ardından, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yeni bir açıklama yaparak, "Yargı kararlarına uyulmamaktadır. Bu olayda katmerli bir yasadışılık vardır" dedi.

Haberin Devamı

İETT’yi otobüs alımında yasadışı davranmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

FİYAT FARKI OLAĞANÜSTÜ

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) otobüs ihalesiyle ilgili kararını iptal ederken, iptal nedenlerinden biri aynen şu; Sözleşme bedeli 76.3 milyon Euro, 350 adet solo otobüsün yaklaşık maliyeti 45,5 milyon Euro olduğu dikkat alınırsa, yaklaşık maliyetin çok üzerinde alım yapıldığı anlaşılmıştır. Olağanüstü bir fiyat farkı var. Bu karar, 30 Mayıs 2005 tarihinde de Resmi Gazete'de yayımlandı. Şimdi gerçekten fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapan Sayın Başbakan, bu ülkede yolsuzluklara karşı çıktığını söyleyen sayın başbakan, yolsuzluk yapanların kellesini koparırız, diyen sayın başbakan, KİK'in kararı karşısında ne yapacaktır?

NİYE DAVA ETTİNİZ

İBB'nin açıklamasında "Kamu yararı ve ivedilik" kararının kendilerine geç ulaştığının ve sözleşme 1 Şubat 2005'te imzalandığı için geçerli olduğunun savunulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Madem ki geçerliydi, siz de imzaladınız, geçerli olduğunu söylüyorsunuz, peki niçin ivedilik ve kamu yararı kararını iptal eden kamu ihale kurumu aleyhine yargıya başvurdunuz?" diye sordu.

İETT'nin KİK kararının yürürlüğünü durdurma talebini Yargı’nın esastan da inceleyip reddettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Madem ki bütün yargı kararlarını uyguluyorsunuz, niye bunu uygulamıyorsunuz? Sizin elinizden tutan mı var? Hem yargıya gidiyorsunuz, yargıdan çıkan kararlar işinize gelmediği zaman uygulamıyorsunuz. Bunun adına da hukuk devleti deniyor, bu olmaz. Benim sorularım aslında İBB'ye değil sayın Başbakan'a. Bütün bunların müsebbibi sayın Başbakandır, sorumlusu da sayın Başbakan. Kaçamak yanıltıcı cevaplar verecek, biz de sanıyor ki kaçacağız, susacağız. Sonuna kadar takip edeceğiz gideceğiz. Başbakan'a her ortamda soracağız. Sayın Topbaş diyor ki, ’Yargı kararları uygulandı’ Sayın Topbaş'a soruyorum. En son çıkan Danıştay kararını nasıl uyguladınız? Kim uyguladı bu kararı? Sayın başbakan ne diyordu ?; Bu ülkede hukukun üstünlüğü var. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, guguk devleti değildir. Danıştay kararını uygulamayan bir devletin tek örneği var Türkiye Cumhuriyeti. O da sayelerinde guguk devleti olmak üzere.

YUNANİSTAN’IN OTOBÜSLERİNİN YÜZDE 40’I TÜRK MALI

Açıklamada, ihaleyi alan Alman firmanın AB muktesebatına uygun olmasının da sebep olarak gösterildiğini belirten Kılıçdaroğlu, AB üyesi Yunanistan'daki otobüslerin yüzde 40'ının Türkiye'de üretildiğini de söyledi. İBB'nin açıklamasında Türkiye'de otobüs üreten firmaların ihale şartnamesindeki şartları yerine getirmediği şeklinde ifadelerin bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, KİK kararında da ihaleyi alan firmanın şartları tam olarak karşılamadığının anlaşıldığını belirttiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!