Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgana yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna yumruk atan saldırgana yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'deki yumruklu saldırı olayıyla ilgili sanık Orhan Övet hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Övet, hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Haberin Devamı

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin avukatları Celal Çelik ve Çağlar Çağlayan ile bazı tanıklar katıldı.

Sanık Övet'in katılmadığı duruşmada, Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü ve yakın korumaları tanık sıfatıyla beyanda bulundu.

Avukat Çelik, Kılıçdaroğlu'nun daha önce şikayetçi olmadığını hatırlatarak, "Müvekkilim bu kapsamda aynı beyanda bulunmaktadır. Katılma talebi de yoktur" dedi.

Olay, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasından kaynaklandığını belirten avukat Çelik, şunları kaydetti:
"Sanık Orhan Övet, hakkında yakalama kararı çıkartılmasını ve sanıkla birlikte olduğunu düşündüğümüz Ahmet Gençyılmaz'ın tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. Övet'in banka hesaplarına para gelip gelmediğinin araştırılmasını talep ediyoruz. Burada suçun mağduru CHP tüzel kişiliğidir. CHP tüzel kişiliği olarak katılma talebimiz vardır."

TBMM Koruma Daire Başkanlığında görevli polis memuru Sedat Bür, saldırının ardından çıkan arbededen sonra Övet'in kendisine "Vatan hainliği yaptı, o yüzden vurdum" dediğini belirtti.

Haberin Devamı

Avukat Çelik'in sorusu üzerine Bür, şunları söyledi:
"Olay günü 2 partinin de grup toplantısı vardı. İki grubun da saatleri çakıştığından saldırının karşı parti tarafından yapıldığı izlenimi verilmek üzere saldırının yapılabileceğini düşünerek, saldırganı korumaya çalıştım. Tutanakta her ne kadar imzam var ise de hengame esnasında 'Partiyi mahvettin, partiyi karıştırdın' ibaresi varsa ben bunları duymadım."

Övet hakkında yakalama kararı

Cumhuriyet Savcısı İsmail Büyükgümüş, CHP tüzel kişiliğinin suçtan zarar görme ihtimaline karşı katılma talebinin kabulüne, Orhan Övet'in belirtilen adreslerde bulunmaması nedeniyle savunmasının alınması için hakkında yakalama kararı çıkartılmasını, Ahmet Gençyılmaz'ın tanık olarak dinlenmesini ve tanık polis memuru Orhan Şafak'ın zorla getirilmesini talep etti.

Hakim Abdullah Tanrıkulu ise CHP'nin tüzel kişiliğinin davaya katılmasına, Övet'in yeni adresinin bilinmediğinden savunmasının alınması için hakkında yakalama emri çıkartılmasına, tanık polis memuru Şafak'ın zorla getirilmesine, Övet'in mali ve ekonomik durumunun araştırılmasına ve Gençyılmaz'ın tanık olarak dinlenmesi için talimat yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!