Kılıçdaroğlu'na köstebek cevabı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna köstebek cevabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 15:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun köstebek iddialarına cevap verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel  Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde anamuhalefet partisi  CHP'nin kara propaganda peşinde olduğunu söyleyerek, “İsim vermeyeceğim, ama siz  zaten 'robot resmini' tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz  ediyor. Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları  havada salladın? Şimdi kalktın, Sayın Atalay için salladığın dosyayı daha evvel  benim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için de salladın, Sayın Yazıcı için de  sallamıştın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. Ya vazgeç ya da  kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun” dedi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen ve 3 gün süren İstişare ve  Değerlendirme Toplantısı'nın bitiminde yaptığı değerlendirme konuşmasında,  anamuhalefetin bütün demokrasilerde çok temel bir kurum olduğuna işaret ederek,  şöyle konuştu:

“Ama bizim anamuhalefet, partimizin hallerini gördükçe çılgına dönüyor,  ben de onların haline acıyorum. Zaman zaman böyle muhalefete can feda diye  düşündüğüm de oluyor ama daha çok üzülüyorum.

Son günlerde bizim muhalefet yine kara propaganda peşinde. İsim  vermeyeceğim, ama siz zaten 'robot resmini' tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin  kirlendiğinden söz ediyor. İnsan biraz haya eder. Biraz diyorum, zira o kadarı da  yeter. Biraz haya eden insan bütün Türkiye'nin duyduğu, kendi partisinin belediye  başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. 'Yamyamları  doyuramıyorum' diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir.

Hani, senaristin biri sana 'hafiye' rolünü oynarsan baş aktör olursun  dedi de sen bu rolü çok benimsedin ya... Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık  çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın? Şimdi kalktın, Sayın Atalay  için salladığın dosyayı daha evvel benim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için  de salladın, Sayın Yazıcı için de sallamıştın. Saçma sapan bir elektronik mailden  hareketle 'istifa, istifa' diye meydan meydan dolaşmıştın. Gerçek ortaya çıktığı  zaman ise ne oldu? Ne 'Bir köstebek beni aldattı' dedin ne de özür diledin.  Hiçbirini yapmadın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. Ya vazgeç  ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun.”
       
Bakan yardımcılıkları
         
AK Parti 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda daha önceki  toplantılarda olduğu gibi mevcut durumu, gelecek hedeflerini konuşup,  tartıştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şimdi de yeni bir sürecin başında, yeni  bir maratona başladıklarını söyledi.

Yol gösterici bütün katkıları için partililere teşekkür eden Başbakan  Erdoğan, milletin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diledi.

Kendilerine birçok yazılı soru iletildiğini söyleyen Erdoğan, bakan  yardımcılığı kurumunu bunların takibi ve çözümü için tesis ettiklerini ifade  etti.

“Rahat rahat benim her milletvekili arkadaşım, siyasetin içinde olan her  kardeşim, vatandaşım bakan yardımcılarına ulaşabilir” diyen Erdoğan, bakan  yardımcılarının bir danışmanlar grubuyla çalışacaklarını ve sorunların bu  kişilerce takip edileceğini dile getirdi.

Sorunların süratle çözüme kavuşturulması için bakan yardımcılığının tesis  edildiğini vurgulayan Erdoğan, kendisinin de sorunları takip edeceğini söyledi.  Erdoğan, eksik olan bazı bakan yardımcılıklarına da kısa zamanda, bir iki hafta  içinde atama yapacaklarını bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, sözlerini, partililerin  gelecek Kurban Bayramı'nı kutlayarak bitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!