Kılıçdaroğlu'na böyle dedi: 5 tane koyunu kaybeder

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna böyle dedi: 5 tane koyunu kaybeder
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 21:54

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ankara’da TÜGEF’in düzenlediği ‘Türkiye Evet Diyor’ etkinliğine katıldı. Salonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Anayasa’dan sonra cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık sözlerini dinleten Erdoğan, “Bu zata 5 tane koyun verin, keçi verin kaybeder gelir. Ya insan 18 maddeyi okumaz mı?” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İNSAN 18 MADDEYİ OKUMAZ MI

“ANA muhalefetin başındaki zatı dinleyelim. (CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Best FM’de yaptığı konuşması dinletildi) Bakın bu zat, ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dersini hiç çalışmamış ya. Hayatı bunun hep böyle geçmiş. İşte siz kendi kulaklarınızla duydunuz, hayırın gerekçesini anlatırken ne diyor? Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin başkanı olunca diyor. Burada artık başbakan olmayacak ki, sadece cumhurbaşkanı olacak. O iş kapanıyor artık. Bunu dahi öğrenememiş. Bu zata 5 tane koyun verin, keçi verin kaybeder gelir. Ya insan 18 maddeyi okumaz mı? 2015 yılındaki buluşmamızda bu gençlik tarih yazacak demiştim. Hamdolsun 15 Temmuz’da bu gençlik tarih yazdı. Bu tarih Ankara ve İstanbul başta olmak üzere darbecilerin ve darbe heveslilerinin karşısında dikilerek yazılmıştır. Milletimizin her bir ferdi Fatih’in torunları olduklarını bir kez daha cümle aleme ispatladılar. Tankla, topla, helikopterlerden yağan bütün o mermilerle silahlarla yapamadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmek isteyenlere fırsat vermemek için anayasa değişikliğini hazırladık.

Haberin Devamı

GENÇLER YENİ BİR TARİH YAZACAK

Burada gelecek için evet programında bir araya gelen gençlerimiz yine tarih yazacaklar. 16 Nisan özellikle sizin gününüzdür. Anayasa değişikliğinden maddelerinden biri de 18-25 yaş arasındaki gençlerimize seçilme hakkı. Bazıları diyor ki ‘Meclis ve Bakanlar Kurulu’nu çoluk çocukla mı dolduracaksınız?’ Seçme hakkı zaten var. Medeni Kanuna göre 18 yaşından itibaren reşit kabul ediliyor. Evlenebilir, iş kurabilir ama seçimde aday olamaz ama... Böyle çarpık bir mantık olabilir mi? Biz gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Bunların itimatsızlığı gençlerimize değil bizatihi kendileridir. Bu nesil Fatih’in nesli 21 yaşında bir çağ açıp çağ kapatan insanın torunları yeni çağın açılmasına hazırlanıyorlar. Yürekleri ve bilekleri ile okullarında işyerlerinde evlerinde hayatın her alanın var olan gençleri siyasette de söz sahibi yapmakta karalıyız.

SADECE SECDEDE EĞİLİRİZ

Haberin Devamı

İktidar ortak kabul etmez. Yetkisi olan ama millete karşı sorumluluğu olamayan kişileri ortak ettiğinizde krizler kaçınılmazdır. Yeni sistemde cumhurbaşkanlığı başbakanlığı birleştiriyor, tek bir muhatap çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanı ile Başbakan kavga etti diye millet bedel ödemek zorunda kalmasın istiyoruz. Atanmışların değil doğrudan milletin yetki verdiği makamın sözü geçsin istiyoruz. Diyorlarki ne istediniz de yapamadınız? Her başarımızın gerisinde sistemin sağladığı kolaylık değil, milletimizden aldığımız güç var. Hiç endişeniz olmasın, dimdik ayaktayız. Hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Sadece Allah’ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz.”

 

BAKMADAN GEÇME!