Kılıçdaroğlu'na: Bırak bunları da biraz çalış

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna: Bırak bunları da biraz çalış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 00:26

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Bırak bunları da biraz çalış, yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olur” sözleriyle hedef aldı. Yıldırım, dün Kilis ve Osmaniye mitinglerinde ve Mersin’de STK temsilcileriyle görüşmesinde özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

PKK, FETÖ KAMPANYASI
“Bazılar hayır kampanyası yapıyor, kim yapıyor, PKK, FETÖ… 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar akılları başlarına gelmedi, şimdi meydanlarda hayır kampanyası yapıyorlar. 15 Temmuz’da derslerini verdiniz 16 Nisan’da da derslerini vermeye hazır mısınız?

BU KADAR YALAN DOLAN
Atatürk’ün partisi CHP’nin hali de parlak değil. Onlar da takılmış bu hayırcıların arkasına nereye gittikleri belli değil. Ya kardeşim her gittiği yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde demiş ki, ‘16 Nisan’da evet verirseniz bütün tarlalarınıza arazilerinize Erdoğan el koyacak.’ Allah Allah, inanıyor musunuz. Ya bu ne biçim şey, insanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz, bu milletin bir şey anlamadığını mı sanıyorsunuz. Kahvecilerle bir araya geliyor kahveleriniz kapanacak evet demeyin, muhtarlarla bir araya geliyor muhtarlıklar kapanacak diyor, inanıyor musun? Ya bu kadar yalan dolan olur mu kardeşim. Bırak bunları da biraz çalış, yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olur, ter dökmekle olur.

HAKKINI YEMEYELİM
“15 Temmuz akşamında o gece İstanbul’dan Ankara’ya giderken darbeyi bastırmak için çalışmalar yaptık. O gece hakkını yemeyelim Kılıçdaroğlu da bizi aradı bunun bir darbe olduğunu ve yanımızda olduğunu söyledi ama sonra ne olduysa çark etti. Şimdi kalkmış diyor ki, ‘15 Temmuz kontrollü bir darbedir’ ne demek istiyorsun Kılıçdaroğlu? 249 şehidimiz var, 2 bin gazimiz var. Sen nasıl onlara saygısızlık yaparsın.

NE TEK ADAMI KARDEŞİM
Diyor ki tek adam. Ne tek adamı kardeşim, patron millet olursa tek adam olur mu? Seçtiniz, beş sene sonra beğenmediniz alaşağı edersiniz, beğenirsiniz bir beş yıl daha seçersiniz, çok iyi gidiyor bir dönem daha seçelim yok, sadece iki dönem, padişahlık mı bu? Milletin ayağına gideceksin hizmet yaparsan karşılığını göreceksin, yapmazsan millet biletini keser.

PARTİLERİN ÖNEMİ AZALIYOR
Bu sistemde partilerin önemi azalıyor. Çok önemli bir şey. Çünkü ayrı bir iradeyle millet yürütmeye karar veriyor. O yüzden Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu değişebilir, baraj da düşebilir, daha çok temsile imkan verebiliriz, Meclis’te. Çünkü yürütme ayrı seçiliyor, dolaylı seçim yok. Gönlünüzdekini sandıkta seçiyorsunuz.

FIRAT KALKANI ZAFERDİR
Sıfır sorumlulukla yüzde yüz yetki sahibi olunmayacak. Türkiye zaman kaybetmeyecek. Bölgesinde daha güçlü hale gelecek, sadece Türkiye’deki sorunların değil Suriye’deki, Irak’taki, bölgemizdeki her sorunun da üstesinden geleceğiz.

Fırat Kalkanı tam bir zaferdir. Bugün bölgede tarihi günler yaşıyoruz. Yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Bu oyunları kuranlar kendilerine en büyük engeli de Türkiye olarak görüyorlar. Mazlumlara yoksullara gariplere kol kanat geren Türkiye’nin devre dışı kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye’yi saf dışı bıraksalar zulümlerini daha da arttıracaklar. Türkiye’yi bir geriletebilseler kanlı oyunlarını daha kolay oynayacaklar.”

NAZIM'IN DİZELERİYLE 'YASAKLAR BİTTİ' MESAJI
(NÂZIM Hikmet’in ‘yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ dizelerini okuyup) Her türlü ayrımcılık, kavimcilik ayak altına alınmıştır. Eski Türkiye’de türküler, şarkılar yasaktı, anaların çocuklarıyla konuşması yasaktı, farklı dilde müzik kasetleri tezgâh altından satılırdı, hamdolsun bunların hepsi bitti.”

BAKMADAN GEÇME!