Kılıçdaroğlu TRT boykotunu bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu TRT boykotunu bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 10:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminden bu yana süren TRT boykotunu bozuyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 13 Şubat Pazar günü TRT 1’de Politik Açılım programında Fehmi Koru, Derya Sazak ile Prof. Dr. Fuat Keyman ve Prof. Dr. Mustafa Erdoğan’ın konuğu olacak.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal döneminden bu yana “AKP’nin sözcülüğünü yaptığı gerekçesiyle” CHP’de TRT programlarına boykot uygulanıyor. CHP ile TRT arasında Ergenekon davasıyla ilgili tartışmalı açıklamalar yapan Tuncay Güney’in Kanada’dan gerçekleştirilen canlı yayında TRT 2’de yaptığı açıklamalarla gerilim yaşanmış, Güney’in Baykal’ı “MİT ajanlığıyla” suçlamasına CHP’liler yoğun tepki göstermişti. Dönemin Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay başkanlığındaki CHP heyeti, TRT Genel Müdürlüğüne ani bir ziyarette bulunmuş ve Tuncay Güney’in TRT’de yayına katılmasını kınamıştı. CHP, Güney’in açıklamaları ve programda kendisine müdahale edilmemesi nedeniyle önce savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ardından Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. Yargı sürecinin sona ermesinin ardından TRT Genel Müdürlüğü, CHP ve Baykal’a 82 bin 557 TL tazminat ödemek zorunda kalmıştı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, tazminatın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve diğer yöneticilerden tahsil edilmesini istemişti.

Daha sonra İsmet İnönü için “halk düşmanı” ifadelerini kullanan Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz’ın TRT’de program yapması da CHP’de tepkiye neden olmuştu.

CHP’nin TRT’ye yönelik son protestosu, 7 Aralık 2010 tarihinde Ankara İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. CHP Ankara İl Başkanlığı, Genel Müdürlük önünde protesto açıklaması yaparak, TRT’yi yandaşlıkla suçlamıştı.

Kılıçdaroğlu, uzun süren boykotu bozarak TRT’de bir programa çıkacak. Kılıçdaroğlu, 13 Şubat Pazar günü TRT 1’de Politik Açılım programında Fehmi Koru, Derya Sazak ile Prof. Dr. Fuat Keyman ve Prof. Dr. Mustafa Erdoğan’ın konuğu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!