Kılıçdaroğlu soruşturmasına Hükümet'ten ilk tepki

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu soruşturmasına Hükümetten ilk tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 11:06

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezleke hakkında ''Sınırları belirlemek her zaman kolay olmuyor. Yargı o ifadeleri suçlama ve hakaret olarak algılamış'' yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Atalay, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu

 

KILIÇDAROĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Yargıya müdahalenin nerede başlayıp bittiği hakkında sınırları belirlemek her zaman kolay değil. Yargı o ifadeleri suçlama ve hakaret olarak algılamış.

 

YARGININ HIZLANMASI

Hükümetin önceliği yargı sürecinin hızlandırılması. Yargı hızlanınca şikayetler azalacak

Ak Parti'nin demokratikleşme misyonu bitmedi

 

BAŞBUĞ'UN YARGILANMASI

İlker Başbuğ ile birlikte uzun zaman çalıştık.  Ama kendisinin yargılandığı dosyanın teknik ayrıntılarını bilmiyorum. Çok teknik bir dosya. 

Haberin Devamı


/images/100/0x0/55eb164cf018fbb8f8aa3017
ULUDERE'DE ÖLENLERİN YAKINLARINA TAZMİNAT

Uludere’de tazminatlar henüz belirlenmedi. Varlık ve Kamu Güvenliği müsteşarlığı bu konuda çalışıyor.

Uludere'de ölen 35 kişinin yakınlarına tazminatlar en kısa sürede ödenecek

'OPERASYONU BİZ YAPALIM' AŞAMASI 
Uluslararası terörle mücadele konusunda üç aşama var. 'Operasyonu siz yapın' aşaması, 'beraber yapalım aşaması', 'bunların hiçbirini yapmazsak operasyonu biz yapalım' aşaması. Şu anda operasyonu 'biz yapalım' aşamasındayız.

17 AĞUSTOS KIRILMA NOKTASI
Siyasetle kuvveti birbirinden ayıran yeni bir tutum sergileyemedi BDP.  Demokratik açılım konusunda seçimlerden sonra bir umut, bir beklenti vardı. Ancak yaza terör damgası vurdu. 17 Ağustos bir kırılma noktası oldu. Sınır ötesi operasyonu kast ediyorum. Herkesin duygu dünyasında bir kırılma noktası oldu.

LEYLA ZANA’NIN KONUŞMASI
Bunları doğrulatmak lazım ama uygun bir dil olmadığını söyleyebilirim. Siaysetin şiddetle arasına mesafe koymadığı durumlarda bu siyaset yapmak olmuyor.

İSTİHBARAT ALMAYA DEVAM EDİYORUZ
ABD’den istihbarat desteği almaya devam ediyoruz. Son dönemde bu görüşmelerimiz çok daha iyi. Genel istihbarat konusunda en iyi ve en verimli dönemi yaşıyoruz. Eşgüdüm ve paylaşım en üst seviyede. İstihbarat birimlerinin her ülkede kıskançlıkları olur. Ancak şu an en üst dönemde.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMAYA SİYASİLERİN TEPKİLERİ

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: Ana muhalefet liderine fezleke durumu yakışık almamıştır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: Meclis uygulamaları ortada. Genel Kurul’da ele alınmıyor zaten.  CHP grup toplantılarını mahkeme salonuna döndürdü. Yargı konularında siyasi polemik yaparsak, yargıya ve yargılananlara yanlış yapmış oluruz. Yargılananların tutuksuz olması esastır. Tutuklu yargılama istisna olmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!