Kılıçdaroğlu: Sarıgül için anket yaparız

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Sarıgül için anket yaparız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 14:04

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm’ başlıklı konferansa katılmak üzere Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılım ve adaylık tartışmaları ile ilgili Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

TOKALAŞTIK KONUŞMADIK

Sarıgül’ün CHP’ye katılımı ve yerel seçimlerde aday gösterilmesi konusunda birçok tartışmanın gündeme geldiğini fakat kendisinin Sarıgül’le birebir görüşme yapmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kendisi ile şu ana kadar görüşmedim. Bir sefer İstanbul’da VİP’te karşılaşıp tokalaştık. O Bodrum’a, ben Ankara’ya gidiyordum. Karşılaşmamızda da herhangi bir şey konuşulmadı” dedi.

SARIGÜL KONUSU GÜNDEMDE YOKTU

Ankara’dan İzmir’e yaptığı seyahatte CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile Sarıgül’ün partiye dönüş sürecini tartıştıkları iddiasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Valla bende ne konuştuğumuzu gazetelerden okudum. Evet, Deniz Bey’le bir seyahatimiz oldu. Ankara-İzmir uçağında beraberdik. Bazı şeyler konuşuldu fakat konuştuklarımız arasında Sarıgül konusu yoktu. Bu konu hiç gündeme gelmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYRIŞMA BİZE ZARAR VERDİ

Mustafa Sarıgül’ün partiye yeniden kabul edilmesiyle ilgili görüşlerini daha önce net biçimde kamuoyu ile paylaştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bizim ayrışmaya değil beraber olmaya ihtiyacımız var. Geçmişte sosyal demokratlar hep ayrıştı. Ufak ayrıntıları sorun haline getirdiler ve o sorunlar bölünmeye yol açtı. Bu süreçte biz Ankara’yı, İstanbul’u öyle kaybettik. O nedenle bizim ayrışmaya değil beraber olmaya ihtiyacımız var” dedi.

TÜRKİYE KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Parti içindeki tartışmaların, kavgaların bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yapan CHP Lideri şöyle konuştu: Kötü yönetilen bir Türkiye var. Eğer kırılan, bozulan, yıpranan Türkiye imajını yeniden güçlendirmek istiyorsak bütün sosyal demokratların, cumhuriyetçilerin, merkez sağda yer alan yurtseverlerin adresi CHP olmalıdır. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.

TARTIŞMALAR UNUTULMALI

Kendi çocuklarımızı düşünüyorsak, onların geleceğini düşünüyorsak, komşularımızla barış içinde bir Türkiye yaratmak istiyorsak, batıyla olan ilişkilerimizi güçlendirmek istiyorsak, Avrupa Birliği sürecini hızlandırmak istiyorsak, Türkiye’yi çağdaş dünyanın bir parçası yapmak istiyorsak herkesin artık CHP’ye gelmesi lazım. O küçük ayrıntıları, ufak tefek anlaşmazlıkları, tartışmaları bir tarafa bırakmamız lazım.”

Haberin Devamı

SARIGÜL İÇİN ANKET YAPARIZ

Sarıgül’ün partiye kabul edilmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili tartışmalara son noktayı koyan Kılıçdaroğlu, “Bizim 5 kişilik bir komisyonumuz var. Eğer partimize üye olduktan sonra yapılacak kamuoyu yoklamalarında Sayın Sarıgül’ün adı öne çıkarsa gereken yapılır. Sarıgül için parti olarak yaptığımız özel bir anket yok. Çünkü kendisi partimizin üyesi değil. Ama gelir partimize üye olursa anket yaparız. Ankette Sayın Sarıgül öne çıkarsa elbette Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olur. Yani herkese eşit mesafedeyiz. Objektif kurallarımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!